Ga naar inhoud

Wat is de beste routeplanner (app)?

Beste routeplanners van Nederland

Er zijn vele routeplanners op de markt in Nederland. Daarom kun je je afvragen "wat is de beste online routeplanner?" Op deze pagina vergelijken wij deze routeplanners en lichten ze toe. Wat de beste routeplanner voor jou is, hangt af van je wensen en waarvoor je de routeplanner gaat gebruiken. 

De beste routeplanners in Nederland zijn: 

 1. RouteLogic;
 2. RouteXL;
 3. Optimoroute;
 4. Routetitan;
 5. Routigo;
 6. Bumbal;
 7. EV-Routeplanner;

Om tot de beste routeplanner te komen zijn er een aantal factoren die je kan meenemen in je overweging:

 • Wil je één of meerdere voertuigen kunnen plannen?
 • Worden routes geoptimaliseerd, zodat je zo min mogelijk brandstof en rijtijd verbruikt?
 • Is er een chauffeursapp en kan je berichten versturen met verwachte aankomsttijden?
 • Is er een gratis versie waarmee je gemakkelijk de routeplanner kan proberen?
 • Levert de routeplanner voldoende waarde op t.o.v. de maandelijkse/jaarlijkse investering?

De beste routeplanners vergeleken:

Routeplanner RouteXL

RouteXL

De routeplanner van RouteXL is een prima optie als je geen complexe routes rijdt en het aantal opdrachten beperkt is. RouteXL is tot 20 opdrachten gratis te gebruiken. Wil je meer dan 20 opdrachten plannen? Dan moet je een upgrade aanschaffen, deze upgrade kun je aanschaffen per dag, maand of jaar. Met de gratis versie kun je een onbeperkt aantal routes per dag plannen. Hierin ben je dus niet beperkt.  

Om alle adressen op de kaart te vinden maakt RouteXL gebruik van geocoderingsdiensten. Bij de gratis versie wordt er gebruik gemaakt van gratis geocoderingsdiensten, deze gratis geocoderingsdiensten hebben vaak een gebruikslimiet en lagere kwaiteit. Wat betekent dit? Door de lagere kwaliteit worden de adressen niet altijd op de exacte locatie aangegeven. De geüpgradede abbonementen maken gebruik van premium geocoderingsservices, deze services bieden een betere kwaliteit.

Als we kijken naar het invoeren van opdrachten is het bij RouteXL niet mogelijk om de routeplanner te koppelen met je eigen webshop of CRM pakket. Je moet dus handmatig alle opdrachten invoeren. Het handmatig invoeren van opdrachten kost veel tijd en is niet efficiënt. Efficiëntie is voor veel planners één van de redenen is om een routeplanner te gebruiken.

Ook mis je bij RouteXL een chauffeursapp en de mogelijkheid om je klanten (met track-and-trace berichten) een SMS of E-mail te sturen hoe laat je verwacht aan te komen. Ook wordt de locatie van jouw chauffeur niet getoond op de kaart als de chauffeur onderweg is.

Kortom, de routeplanner van RouteXL is een prima optie wanneer de routes niet complex zijn. Worden de routes complexer? Dan zul je voor een alternatief moeten kiezen. 

Optimoroute

Optimoroute

De routeplanner van Optimoroute is een stuk uitgebreider dan RouteXL. Optimoroute is niet voor de nederlands markt ontwikkeld en daarom ook alleen Engelstalig beschikbaar. Optimoroute biedt ook geen standaard koppelingen aan met de meest gebruikte Nederlandstalig webshop en CRM-pakketten. Wel is er een API beschikbaar dus je zou wel een koppeling op maat kunnen maken.

Zoals aangegeven is Optimoroute een stuk uitgebreider dan RouteXL. Optimoroute beschikt over onder andere de volgende features: 

 • Live volgen en verwachte aankomsttijd;
 • Mobiele app voor chauffeurs;
 • Realtime routewijziging;

Maar let op, niet alle features zijn te gebruiken in het 'lite' abonnement. Hiervoor zul je het 'pro' abonnement moet aanschaffen, of zelf het 'aangepaste' abonnement.  

Optimoroute is zoals gezegd een pakket in het Engels en gericht op de Amerikaanse markt. Er is weinig tot geen ervaring met het Europese wegennetwerk en dat zie je terug, niet alle adressen worden herkend en de routes zijn niet altijd even optimaal. Doordat het pakket in het engels is, zitten er ook wat haken en ogen aan de support met betrekking tot het Europese wegennetwerk. 

De 'lite' routeplanner van Optimoroute kost $ 35- / maand / per chauffeur. Je mist dan wel belangrijke mogelijkheden (Analytics, realtime order tracking, handtekening voor ontvangst etc). Wil je deze opties wel? Dan lopen de maandelijkse kosten flink op. Het Pro abonnement kost namelijk $ 42,70 - / maand / per chauffeur.

Routetitian

Routetitan

RouteTitan is een goede routeplanner met veel mogelijkheden. Met de routeplanner van RouteTitan berek je in een aantal seconden de meest optimale route. Bij het bereken van de optimale route wordt onder andere rekening gehouden met prioriteit, tijdvakken en pauzes. Een andere feature van RouteTitan is live GPS tracking. Hiermee zie je op welke locatie de chauffeur is en krijg je live inzicht in de route. Daarnaast kun je je klanten inlichten over wanneer de order aankomt. Niet elke feature is beschikbaar voor elk pakket. 

Door alle features kan de routeplanner kan wel wat overweldigend zijn, er zijn veel (verstopte) opties of mogelijkheden die niet altijd even duidelijk zijn. Er is geen gratis routeplanner versie beschikbaar. Om de routeplanner te kunnen testen moet je een afspraak plannen. Er zijn geen standaard koppelingen met webshop of CRM-pakketten beschikbaar. 

Routetitan is één van de duurdere aanbieders op het gebied van routeplanners. Het 'essential' pakket kost: € 59,- / maand / per voertuig. Het 'professional' pakket, wat je nodig hebt wil je meerdere functionaliteiten gebruiken kost: € 99,- / maand / per voertuig. Met het 'professional' pakket heb je onder andere de beschikking over bewijs van aflevering, live track en trace en real-time routes aanpassen

Routigo

Routigo

RoutiGo is, net als voorgaande software, een routeplanner waarmee je optimale routes kan plannen. De software van RoutiGo berekent de meest efficiënte stop volgorde. Na de berekening vind je op het dashboard een overzicht waarop alle chauffeurs en routes te zien zijn. De Estimated time of arrival (ETA) geeft de tijd van bezorging aan. Daarnaast voeg je pickups en extra stops eenvoudig toe. 

RoutiGo biedt geen standaard koppelingen voor jouw webshop of CRM-pakket aan. Ook is er geen gratis routeplanner. Bellen dus en een demonstratie inplannen.

De mogelijkheden zijn zeker in de standaard routeplanner (€ 40 / mnd / voertuig) erg beperkt. Je mist dan het live volgen van voertuigen en hebt geen API-toegang. Dus je moet bij RoutiGo handmatig je opdrachten invoeren, en dit kost weer tijd. De standaard routeplanner beschikt onder andere over de volgende mogelijkheden: Driver app, zelf routes indelen en chat support.

Daarnaast werkt Routigo met add-ons. Deze mogelijkheden komen dus bovenop het maandtarief dat je per voertuig betaald. Het lijkt dus goedkoop, maar schijn bedriegt, wil je bijvoorbeeld klanten op de hoogte stellen van hun levering dan komt er al € 10 / mnd / voertuig bij. Dit is bij de meeste routeplanners die wij vergeleken hebben een standaard functionaliteit waar je niet extra voor hoeft te betalen.

Bumbal

Met de planning software van Bumbal plan je routes zonder gedoe, inclusief afspraken met klanten. Bumbal noemt zichzelf dé logistieke oplossing van het KMB. Voor wie tijd, kilometers en papier wil besparen. Bumbal transport software is speciaal ontwikkeld voor groothandels, retailers, webshops, productiebedrijven en serviceorganisaties met eigen voertuigen. 

Een basis abonnement bij Bumbal kost 50,- per voertuig per maand. Hierin zijn de basis functionaliteiten beschikbaar, maar de mogelijkheden erg beperkt. Zo heb je bijvoorbeeld, maar toegang tot 2 uur support desk per maand en beschik je niet over track & trace voor klanten. Daarnaast betaal je eenmalige activeringskosten van € 375,00 voor het Bumbal account. 

Wil je meer mogelijkheden tot de beschikking hebben? Dan kun je kiezen voor het basis + communicatie-abonnement. De kosten bedragen 60,- per voertuig per maand inclusief bijvoorbeeld track & trace voor klanten, klantportaal en extra communicatie opties. Het derde abonnement is een abonnement op aanvraag. Hier heb je de beschikking over alle functionaliteiten. 

Zoals je hierboven kunt lezen is een abonnement aan de dure kant. Voornamelijk wanneer je meerdere voertuigen tot de beschikking hebt en gebruik wilt maken van alle functionaliteiten. 

Bezorg-app (routeplanner software voor bezorger)

EV-Routeplanner

De EV-Routeplanner is een handig hulpmiddel voor eigenaren van elektrische voertuigen. Deze slimme app stippelt efficiënte routes uit, rekening houdend met oplaadstations onderweg. Hiermee wordt reisplanning voor EV eenvoudiger. De EV-Routeplanner biedt real-time informatie over beschikbare laadpunten, laadsnelheden en kosten, waardoor gebruikers naadloos kunnen genieten van hun elektrische rijervaring. Het is geschikt voor milieubewuste bestuurders die streven naar zowel gemak als duurzaamheid tijdens hun reizen.

RouteLogic, de beste routeplanner volgens

RouteLogic wordt gebruikt om ruim 300.000 opdrachten per maand te plannen

Logo De Barbecue Boer
Logo Lindenhoff
Intratuin
Beste routeplanner (app)

Routeplanner RouteLogic

RouteLogic is een professionele routeplanner waarmee je snel, in enkele seconden, gemakkelijk en efficiënte routes maakt voor meerdere voertuigen. Route planning software die jou tijd en geld bespaart! Het pakket is al beschikbaar vanaf € 39,- / maand / voertuig.

RouteLogic is de beste gratis routeplanner, waarmee je voor meerdere voertuigen (tot 10 voertuigen) voor maximaal 100 opdrachten per keer een route kan maken. Het is mogelijk om voor 7 dagen een proefaccount te nemen, je krijgt dan een volledige routeplanner met alle mogelijkheden 7 dagen gratis. De software van RouteLogic bevat onder andere de volgende features:

 • Chauffeurs app voor Android en Apple;
 • Track-and-trace;
 • Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie;
 • Stuur Track-and-trace via e-mails/SMS;
 • Tijdvaklevering.

RouteLogic is in de Nederlandse taal beschikbaar en op aanvraag in het Engels. Gebruikersgemak en makkelijk plannen zijn de speerpunten. Geen onnodige of verstopte opties, je vindt makkelijk je weg en binnen enkele seconde heb je al een geoptimaliseerde route die je veel geld en tijd gaat besparen. 

Welke routeplanner kiezen

Welke routeplanner is het beste?

Zet je wensen op een rij en bekijk de verschillende routeplanners (voor zover je het gemakkelijk gratis kan proberen). RouteLogic kan je heel gemakkelijk uitproberen. 

Je hebt na het proberen van RouteLogic vast nog vragen hoe je de beste routes kunt maken in jouw situatie. Logisch en daar helpen we je heel graag bij. Neem contact met ons op, door te bellen, ons een mailtje te sturen of maak eenvoudig een demonstratie afspraak in onze agenda. 

Welke mogelijkheden heeft RouteLogic?

Routes voor meerdere voertuigen
Met RouteLogic bereken je bezorgroutes voor meerdere voertuigen, chauffeurs en depots. Met één druk op de knop maak je perfecte routes. 
Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie

Jouw opdrachten automatisch in RouteLogic met de API-koppeling. Zodat jij geen handmatig werk meer hoeft te doen. Je kan opdrachten ook handmatig of via een Excel bestand toevoegen. 

Stuur Track-and-trace
e-mails/SMS
Laat je klanten weten hoe laat je er bent, per SMS en e-mail. Met de nauwkeurige en dynamische venstertijden weet jouw klant altijd precies hoe laat je komt. Zodat jij meer 5-sterren beoordelingen krijgt.  
Handige Chauffeurs-app
(iOS, Android en webversie)

Je chauffeurs weet precies wat er gedaan moet worden. Met de app navigeren je chauffeurs eenvoudig naar de adressen, tekenen ze voor ontvangst en automatisch een SMS of e-mail gestuurd als een bestelling is afgeleverd. 

Uniek algoritme voor de duurzaamste route
Met ons zelfontwikkelde en unieke algoritme berekenen we voor jou niet alleen de meest efficiente route maar ook de duurzaamste. We berekenen routes door geheel Europa. Dus wil je de grens over, dan is dat met RouteLogic mogelijk.
Bespaar minimaal 70% tijd en brandstof!
Door routes in RouteLogic te maken, bespaar je uren tijd met plannen per dag. Daarnaast bespaar je minimaal 70% brandstof, dankzij een efficiëntere en snellere routeberekening. 

Bereken hoeveel je bespaart met RouteLogic

Maandelijkse besparingen wanneer je gebruik maakt van RouteLogic

Niet inbegrepen in dit bedrag: de verlaging van je co2 uitstoot, de toegenomen bezorgervaring bij je klanten en de lagere werkdruk bij je chauffeurs.

Probeer RouteLogic
7 dagen gratis
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!