Ga naar inhoud

Online routeplanner software

Er zijn veel mogelijkheden voor online routeplanner software in de markt voor optimale routes met meerdere adressen en voertuigen. Met de ene routeplanner kan je meer dan met de andere. Het uitzoeken welke routeplanner het best bij jou past, is enorm veel werk, daarom hebben we de opties voor je op een rijtje gezet op deze pagina. Je leest op deze pagina welke online routeplanner software het beste bij jouw gebruik past en waarom.
Online routeplanner software

Gratis routeplanners

Google Maps Routeplanner
Google Maps ken je vast, maar wist je dat je hier ook simpele routes kunt maken naar meerdere adressen? 
Hoe plan je een route? En welke voor- en nadelen van het plannen van routes zijn er? Via Google Maps routeplanner hebben we deze vragen uitgeschreven in een handig overzicht. 

ANWB Routeplanner
Met de ANWB routeplanner is geschikt voor meerdere doeleinden. Zowel als routeplanner auto, routeplanner fiets, routeplanner elektrische auto of routeplanner ov. 

Gratis routeplanner RouteLogic
RouteLogic is een gratis routeplanner waarmee je voor meerdere voertuigen een route maakt. In de gratis versie voeg je simpel je voertuigen en opdrachten toe en RouteLogic berekent dankzij een efficiëntere routeberekening per voertuig de beste route. Het werkt ongelofelijk makkelijk en snel.

TMS-software (transport management system)

Software om efficiënt routes te plannen

Dé software helpt bij het efficiënt plannen van én communiceren over je geoptimaliseerde routes. Waarbij rekening wordt gehouden met tijdvakken, laad- en lostijden, weersomstandigheden en de actuele verkeerssituatie op dat moment, dit resulteert in geoptimaliseerde routes. Routes plannen was nog nooit zo eenvoudig.

Er is ook een betaalde versie met meer mogelijkheden. Je krijgt dan onder andere de mogelijkheid om track-and-trace berichten te sturen en toegang tot de chauffeursapp. De kosten van RouteLogic verdien je in je eerste maand al dik terug door de besparing in je uren tijd met plannen per dag, brandstof en rijtijd. Probeer RouteLogic hier gratis uit.

Routes plannen van a naar b zonder beperkingen

Bij veel online route planning software heb je te maken met beperkingen. Zo zit er aan de meeste software een maximaal aantal adressen of wagens per route verbonden. Maak gebruik van een routeplanner software voor meerdere adressen of voertuigen. Op die manier krijg je altijd superefficiënt een bezorgroute.

Beste routeplanning software

Wat is de beste routeplanning software?

Als jij op zoek bent naar de beste online routeplanner software dan heb je vast ook enkele eisen. Zet deze eisen op een rijtje en probeer een aantal routeplanners om een juiste vergelijking te kunnen maken. Een aantal eisen waar je aan kunt denken: een koppeling aan jouw webshop of CRM-pakket, een app voor je chauffeurs, tijdvaklevering, maar ook de kwaliteit van de routes. Om de vergelijking eenvoudiger voor je te maken hebben we hier de beste routeplanning software pakketten met elkaar vergeleken. Meer informatie over de beste routeplanner kan je hier vinden.
Routeplanner Nederland Europa.jpg

Routeplanner voor Nederland of Europa?

Zoek je een online routeplanner software voor alleen Nederland of voor heel Europa? 
De meeste routeplanners geven je alleen de mogelijkheid om binnen de landsgrenzen routes te maken. 
Dat is prima als je alleen in Nederland routes rijdt maar een drama als je de landsgrenzen vaak oversteekt.

Een gemakkelijk te gebruiken routeplanner voor Nederland is RouteLogic. Naast Nederland ondersteunt deze routeplanner ook nog eens dat je over de landsgrenzen kan plannen en de routeplanner in kan zetten voor routes door heel Europa! 

Routeplanner meerdere adressen

Routeplanner voor meerdere adressen / tussenstops?

Zoals eerder aangegeven, is het met Google Maps mogelijk om een route te plannen met meerdere adressen en tussenstops. Maar omdat je elke tussenstop apart moet invoeren kost je dit veel tijd en moeite. Maar wat is dan het alternatief?

Lees hier welke online routeplanner software geschikt is als je veel tussenstops hebt. 

 

 

Duurzame routeplanner

Duurzame routeplanner

We hebben maar één aarde, daar kunnen we dan ook maar beter zuinig op zijn. Daarom is een duurzame routeplanner erg belangrijk. Ook klanten vinden duurzaamheid steeds belangrijk en kopen meer bij bedrijven die zich hiervoor inspannen. Je kan hiervan dus profiteren! Door slimmere routes te rijden bespaar je tijd maar ook veel brandstof. Je CO2-uitstoot daalt drastisch als je hier juiste duurzame routeplanner voor gebruikt.

Voordelen routeplan software

Wat zijn de voordelen van routeplan software?

Als je niet veel adressen en voertuigen hebt dan klinkt het misschien wat overdreven om hiervoor software in te zetten. Toch kan dit je een aantal voordelen opleveren. En zoals je eerder hebt kunnen lezen op deze pagina zijn er ook gratis routeplanners. Je profiteert dan wel van de voordelen en bespaart kosten zonder wat uit te geven. Op deze pagina lees je alles over routeplan software.
Bezorgroute planner

Efficiënte routes plannen met de multi stop routeplanner

Een multi stop routeplanner is een online routeplanner software voor meerdere stops. Een multi stop routeplanner is ideaal voor bedrijven die meerdere opdrachten hebben en die op zoek zijn naar de meest efficiënte route. Een multi stop routeplanner berekent de kortste route voor meerdere stops.

Routes plannen met elektrische voertuigen

Wanneer je een wagenpark hebt met (of uitsluitend bestaande uit) elektrische voertuigen dan heb je een routeplanner nodig die hier op afgestemd is. Een routeplanner die je routes optimaliseert, rekening houdt met bijvoorbeeld capaciteit van je voertuig, tijdvakvenster maar ook met je actieradius. Elektrische voertuigen hebben een beperktere actieradius en vaak zet je ze ook anders in.

Je wilt deze voertuigen bijvoorbeeld gebruiken om de toekomstige zero-emissie zones te bevoorraden of om binnen- en buitenstedelijke logistiek te combineren. Het is dan ook belangrijk dat in je route optimalisatie ook de slimme laadstrategie wordt meegenomen. Op deze manier zie je precies waar en hoe lang er geladen moet worden met het voertuig en kan je je klanten kloppende aankomsttijden blijven communiceren. Hoe je dit doet lees je in een uitgebreid artikel. 

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!