Ga naar inhoud

Google maps routeplanner voor bezorgroutes

Alternatief voor Google Maps

Op zoek naar een alternatief voor Google Maps?

Het optimaliseren van bezorgroutes en het creëren van een uitstekende bezorgervaring wordt vereenvoudigd door routeplanning software. Maar hoe maak je een weloverwogen keuze voor de software die het beste bij jouw bedrijf past?  

In dit artikel vergelijken we RouteLogic en Google Maps op het gebied van bezorgervaring, hoeveelheid stops en voertuigen, duidelijkheid voor chauffeurs en toegankelijkheid. Hiermee willen we je helpen de beste keuze te maken voor jouw bedrijf. 

 

Snelste route berekenen (met meerdere adressen)

Google Maps routeplanner?

De meeste bedrijven met een kleine aantal voertuigen beginnen met het gebruik van programmas als RouteXL of Google Maps Routeplanner om bezorgroutes te maken. Als je 10 tot 15 opdrachten per dag te bezorgen hebt, dan is het vrij eenvoudig om Google Maps Routeplanner te gebruiken om je route met meerdere tussenstops te maken.

Maar wat als je bedrijf groeit? Dan krijg je veel meer orders te verwerken die bezorgd moeten worden. We leggen je op deze pagina uit hoe je Google Maps kunt gebruiken en wanneer je er goed aan doet om over te stappen naar software die de route optimalisatie voor je doet.

 

Google Maps werkt niet

Heeft Google Maps een routeplanner?

Ja, Google Maps heeft een routeplanner en het is prima te gebruiken als je een klein aantal opdrachten per dag moet bezorgen. Het is gratis, snel en best gebruiksvriendelijk. Dat gezegd, zijn er wel enkele beperkingen waar je rekening mee moet houden als je routes maakt via Google Maps:

  • Je kan maximaal 10 stops (opdrachten waar je bezorgt) invoeren;
  • Je kan maar voor 1 chauffeur een route maken;
  • Je routes worden niet geoptimaliseerd, je moet de opdrachten zelf in een logische volgorde zetten;
  • Afspraken over tijdvaklevering, laad- en lostijden, pauzes van chauffeurs worden niet meegenomen;
  • Je moet je klanten zelf laten weten hoe laat je er ongeveer bent;
  • Je chauffeurs zal je de route op papier moeten meegeven en ze moeten zelf hun weg vinden.
Rittenplanner Software

Is er een alternatief voor Google Maps routeplanner?

Ja die is er zeker. Met RouteLogic kun je gemakkelijk meerdere adressen plannen en routes maken voor meerdere voertuigen. Google Maps heeft deze functionaliteit niet. Heb je veel opdrachten? Dan kan je RouteLogic koppelen aan je webshop, CRM of elk ander systeem via de API. Op deze manier komen al jouw opdrachten automatisch en zonder fouten in RouteLogic te staan zodat jij meteen kan starten met het maken van routes.

RouteLogic werkt niet alleen voor een enkel voertuig maar ondersteund het maken van routes voor meerdere voertuigen in één keer. Bij het maken van de optimale routes wordt er zelfs rekening gehouden houden met aflevertijdvakken, capaciteit van het voertuig en bijv. de werktijden van de chauffeurs.  

Tijdsbesparing kortste route

Zelf route maken Google Maps

Via Google Maps kun je eenvoudig zelf een route maken. Het werkt gebruiksvriendelijk en je kunt voor zowel auto, fiets als lopend een route maken in Google Maps. Zelf een route maken in Google Maps heeft wel zo zijn beperkingen. Zo kun je maar tot 10 opdrachten een route maken en niet voor meerdere voertuigen. Zelf route maken in Google Maps is dus erg eenvoudig maar je bent wel beperkt in de mogelijkheden die Google Maps biedt.

Wat zijn de belangrijkste verschillende tussen Google Maps & RouteLogic?

Feature Google Maps Routeplanner RouteLogic
Gratis Ondersteund Niet ondersteund
Uitgebreidere betaalde versie Niet ondersteund Ondersteund
Meerdere voertuigen plannen Niet ondersteund Ondersteund
Track-and-trace SMS / E-mail Niet ondersteund Ondersteund
Chauffeursapp Niet ondersteund Ondersteund
Live locatie chauffeur zien Niet ondersteund Ondersteund
Route optimalisatie Niet ondersteund Ondersteund
Webshop of CRM koppelen Niet ondersteund Ondersteund
Bespaar minimaal 30% tijd en brandstof Niet ondersteund Ondersteund
Capaciteitsberekening Niet ondersteund Ondersteund
Tijdvaklevering Niet ondersteund Ondersteund
Laad- en lostijden instellen Niet ondersteund Ondersteund

Deze bedrijven gebruiken routeplanner RouteLogic al

Logo Lindenhoff Lindenhoff
Logo De Barbecue Boer De Barbecue Boer
QSTA QSTA
Intratuin Intratruin
Duurzaamheid routeplanner

Ben je op zoek naar een alternatief voor Google Maps?

Met RouteLogic kun je gemakkelijk meerdere adressen plannen en routes maken voor meerdere voertuigen. Google Maps heeft deze functionaliteit niet. Heb je veel opdrachten? Dan kan je RouteLogic koppelen aan je webshop, CRM of elk ander systeem via de API. Op deze manier komen al jouw opdrachten automatisch en zonder fouten in RouteLogic te staan, zodat jij meteen kan starten met het maken van routes. 

RouteLogic werkt niet alleen voor een enkel voertuig, maar ondersteunt het maken van routes voor meerdere voertuigen in één keer. Bij het maken van de optimale routes wordt er zelfs rekening gehouden houden met aflevertijdvakken, capaciteit van het voertuig en bijvoorbeeld de werktijden van de chauffeurs.   

Routes plannen met Google Maps

Google Maps kan zelfs de afstand voor je berekenen, of je nu een korte route wilt uitstippelen of een langere reis plant. Met Google Maps kun je altijd de kortste route vinden en de kilometers berekenen om je op je bestemming te brengen.

Kortom, Google Maps is de ultieme routeplanner waarmee je gemakkelijk je reizen kunt plannen, ongeacht het vervoermiddel dat je kiest. Het is de ideale metgezel voor iedereen die routes wil berekenen en uitstippelen.

Bezorg-app (routeplanner software voor bezorger)

Google Maps Routeplanner auto

Google Maps is een handige tool voor het plannen van routes, of je nu met de auto, de fiets of te voet bent. Met de Google Maps routeplanner kun je eenvoudig de snelste route vinden, of je nu een auto, fiets, of looproute nodig hebt. Met de Google Maps routeplanner auto kun je precies berekenen hoe ver je moet rijden en hoe lang het duurt om op je bestemming te komen.

Als je liever fietst, kun je de Google Maps routeplanner fiets gebruiken om de beste fietsroutes te ontdekken. Of je nu een langeafstandsrit plant of gewoon een snelle rit door de stad wilt maken, Google Maps heeft de perfecte route voor jou.

Gratis routeplanner

Een complete routeplanner

Als alternatief op de Google Maps routeplanner biedt RouteLogic een veel snellere manier aan om de route planningen te maken. Jouw klanten weten precies hoe laat je komt door de gepersonaliseerde track-and-trace SMS'jes of e-mails die je kan sturen. Je chauffeurs weten met de Chauffeurs App precies wat ze moeten doen. 

De mogelijkheden van RouteLogic zijn zeer uitgebreid en dat maakt het tot een ultieme versie van Google Maps routeplanner.

Chauffeursapp

Meerdere adressen navigatie

Met RouteLogic maak je eenvoudig routes met opdrachten verdeeld over al je voertuigen. Elke chauffeur kan inloggen en met de App zien wat hij die dag moet doen. Het navigeren naar meerdere adressen is heel eenvoudig. Zodra de chauffeur de App opent ziet hij de knop "navigeren". Deze knop opent direct je navigatie A en stuurt de chauffeur naar het juiste adres. Meerdere adressen navigatie is zo heel gemakkelijk!

RouteLogic in het kort

Routes voor meerdere voertuigen
Met RouteLogic bereken je bezorgroutes voor meerdere voertuigen, chauffeurs en depots. Met één druk op de knop maak je perfecte routes. 
Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie

Jouw opdrachten automatisch in RouteLogic met de API-koppeling. Zodat jij geen handmatig werk meer hoeft te doen. Je kan opdrachten ook handmatig of via een Excel bestand toevoegen. 

Stuur Track-and-trace
e-mails/SMS
Laat je klanten weten hoe laat je er bent, per SMS en e-mail. Met de nauwkeurige en dynamische venstertijden weet jouw klant altijd precies hoe laat je komt. Zodat jij meer 5-sterren beoordelingen krijgt.  
Handige Chauffeurs-app
(iOS, Android en webversie)

Je chauffeurs weet precies wat er gedaan moet worden. Met de app navigeren je chauffeurs eenvoudig naar de adressen, tekenen ze voor ontvangst en automatisch een SMS of e-mail gestuurd als een bestelling is afgeleverd. 

Tijdvaklevering
Geef je klanten de keuze om de bestelling te laten leveren in een specifiek tijdvak. Wij houden in de routeberekening rekening met dit tijdvak en zorgen dat je binnen het afgesproken tijdvak op locatie bent.
Bespaar minimaal 70% tijd en brandstof!
Door routes in RouteLogic te maken, bespaar je uren tijd met plannen per dag. Daarnaast bespaar je minimaal 70% brandstof, dankzij een efficiëntere en snellere routeberekening. 

Bereken hoeveel je bespaart met RouteLogic

Maandelijkse besparingen wanneer je gebruik maakt van RouteLogic

Niet inbegrepen in dit bedrag: de verlaging van je co2 uitstoot, de toegenomen bezorgervaring bij je klanten en de lagere werkdruk bij je chauffeurs.

Probeer RouteLogic
7 dagen gratis
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!