Ga naar inhoud

Dé routeplanner van Nederland

Ben je op zoek naar een praktische en betaalbare routeplanner binnen Nederland? Er zijn vele routeplanners op de markt. We nemen je op deze pagina mee in de belangrijkte verschillen en voordelen voor jou. 

Routeplanner Nederland vergeleken

Nederland of europa

Routeplanner Nederland of Europa?

Je zoekt een routeplanner voor Nederland, maar waarom ook niet meteen een routeplanner uitkiezen waarmee je binnen heel Europa routes kan maken? 

Misschien heb je nu alleen nog een routeplanner voor Nederland nodig, maar wat als je groeit, dan kan je maar beter meteen een pakket hebben dat heel Europa aan kan. In één van de routeplanners die we hebben vergeleken, is Europa al inbegrepen en betaal je voor een Europese dekking niks extra's. 

Vergelijken routeplanners

Routeplanners Nederland vergeleken

Google Maps routeplanner

Een prima routeplanner waarmee je voor heel Nederland én Europa je route kunt plannen en het is gratis. Het nadeel is wel dat je geen chauffeursapp hebt en dat je je klanten niet kunt laten weten hoe laat je verwacht de bestelling af te leveren. Een ander groot nadeel is; je kunt tot 10 adressen in één route plannen en voor slechts 1 voertuig tegelijk. 

Optimoroute

Een uitgebreide routeplanner die helaas alleen in het Engels beschikbaar is. De focus van dit pakket ligt niet op Europa, waardoor je ziet dat de routes ook niet optimaal zijn voor Europese gebruikers. Optimoroute is ook niet goedkoop.

Routetitan

Een routeplanner met veel mogelijkheden, zoveel dat het overweldigend kan zijn en je snel vast kan lopen in de software. Alleen beschikbaar als betaald pakket tegen een flink maandtarief € 99,- / maand / per chauffeur.  Of geheel Europa wordt ondersteund is wat onduidelijk. Deze routeplanner richt zich voornamelijk op routes binnen Nederland. 

Routeplanner RouteLogic

Routeplanner RouteLogic

RouteLogic is een professionele routeplanner waarmee je snel, in enkele seconden, gemakkelijk goede routes maakt voor meerdere voertuigen in Nederland en Europa. Het pakket is al beschikbaar vanaf € 39,- / maand / voertuig.

RouteLogic heeft een volledig gratis routeplanner voor Nederland, waarmee je gratis voor meerdere voertuigen voor meerdere opdrachten per keer een route kan maken. Het is zelfs mogelijk om een 7 dagen proefaccount te nemen, je krijgt dan een volledige routeplanner met alle mogelijkheden 7 dagen gratis. Een chauffeurs APP, live chauffeurs locatie, track-and-trace, het zit er allemaal bij.

RouteLogic is in de Nederlandse taal beschikbaar en op aanvraag in het Engels. Gebruikersgemak, makkelijk plannen, is één van de speerpunten. Geen onnodige of verstopte opties, je vindt makkelijk je weg en binnen enkele seconden heb je al een geoptimaliseerde routes die je veel geld en tijd gaat besparen. 

In alle pakketten plan je routes in Nederland en is het plannen van routes in geheel Europa al inbegrepen. Deze routeplanner Nederland staat voor je klaar ook als je over de grens bezorgd of als je dat in de toekomst gaat doen. 

Welke mogelijkheden heeft RouteLogic?

Routes voor meerdere voertuigen
Met RouteLogic bereken je bezorgroutes voor meerdere voertuigen, chauffeurs en depots. Met één druk op de knop maak je perfecte routes. 
Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie

Jouw opdrachten automatisch in RouteLogic met de API-koppeling. Zodat jij geen handmatig werk meer hoeft te doen. Je kan opdrachten ook handmatig of via een Excel bestand toevoegen. 

Stuur Track-and-trace
e-mails/SMS
Laat je klanten weten hoe laat je er bent, per SMS en e-mail. Met de nauwkeurige en dynamische venstertijden weet jouw klant altijd precies hoe laat je komt. Zodat jij meer 5-sterren beoordelingen krijgt.  
Handige Chauffeurs-app
(iOS, Android en webversie)

Je chauffeurs weet precies wat er gedaan moet worden. Met de app navigeren je chauffeurs eenvoudig naar de adressen, tekenen ze voor ontvangst en automatisch een SMS of e-mail gestuurd als een bestelling is afgeleverd. 

Uniek algoritme voor de duurzaamste route
Met ons zelfontwikkelde en unieke algoritme berekenen we voor jou niet alleen de meest efficiente route maar ook de duurzaamste. We berekenen routes door geheel Europa. Dus wil je de grens over, dan is dat met RouteLogic mogelijk.
Bespaar minimaal 70% tijd en brandstof!
Door routes in RouteLogic te maken, bespaar je uren tijd met plannen per dag. Daarnaast bespaar je minimaal 70% brandstof, dankzij een efficiëntere en snellere routeberekening. 

RouteLogic, de beste Nederlandse routeplanner volgens

RouteLogic wordt gebruikt om ruim 300.000 opdrachten per maand te plannen

Intratuin
Logo Lindenhoff
Logo De Barbecue Boer
Routeplanner kiezen

Wat moet ik nu kiezen?

Zet je wensen op een rij en bekijk de verschillende routeplanners (voor zover je het gemakkelijk gratis kan proberen). Routeplanner Nederland RouteLogic kan je heel gemakkelijk uitproberen door naar deze pagina te gaan. 

Je hebt na het proberen van RouteLogic vast nog vragen hoe je het beste routes kunt maken in jouw situatie. Logisch, daar helpen we je heel graag bij. Neem contact met ons op, door te bellen, ons een mailtje te sturen of maak eenvoudig een demonstratie afspraak in onze agenda. 

Bereken hoeveel je bespaart met RouteLogic

Maandelijkse besparingen wanneer je gebruik maakt van RouteLogic

Niet inbegrepen in dit bedrag: de verlaging van je co2 uitstoot, de toegenomen bezorgervaring bij je klanten en de lagere werkdruk bij je chauffeurs.

Probeer RouteLogic
7 dagen gratis
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!