Ga naar inhoud

Routeplanner met meerdere adressen (software & app)

Door: Helen
Een route plannen met meerdere adressen (tussenstops)? Hierbij komt een routeplanner goed van pas. In deze blog gaan we er dieper op in en vertellen we je waarop je moet letten als je een routeplanner software of app voor meerdere adressen wilt gaan gebruiken.

Routeplanner software meerdere adressen

Routeplanner software wordt veelal gebruikt door (logistieke) bedrijven die dagelijks routes rijden om pakketten of diensten te leveren. Door middel van een routeplanner, wordt het logistieke proces efficiënter ingericht en is het eenvoudiger om een efficiënte route te plannen naar meerdere adressen met tussenstops.

Er is een gratis routeplanner voor meerdere adressen en er zijn routeplanners waarvoor je moet betalen. Er zijn een aantal routeplanners die geschikt zijn om een route met meerdere adressen te maken. Lees wat in jouw situatie de beste routeplanner is? 

Met de routeplanner van Routelogic kun je routes plannen met meerdere adressen, RouteLogic helpt bij het efficiënt plannen van routes. Waarom je kiest voor RouteLogic? Wij hebben 6 redenen voor je op een rij gezet.

APP efficiënte route plannen meerdere adressen

Een efficiënte routeplanner software zorgt dat jij een efficiënte route rijdt langs meerdere adressen (tussenstops) waarop je bestellingen moet afleveren of ophalen. Een goede routeplanner berekent in enkele seconden een efficiënte route en zorgt dat het voor jouw als planner makkelijk wordt om routes te maken voor meerdere voertuigen. Goede software geeft je de mogelijkheid om opdrachten te importeren met Excel of om je eigen CRM- of ERP-pakket te koppelen via een API-koppeling. Je opdrachten komen dan automatisch in de routeplanner. Het enige wat je nog moet doen zijn jouw voertuigen en opdrachten selecteren om een efficiënte route te calculeren. 

Routeplanner met meerdere adressen (software & app)

Snelste of kortste route met meerdere adressen

De kans is groot dat je routes rijdt met meerdere adressen. Je gaat in de meeste gevallen tenslotte niet op pad voor slechts één adres. Een route plannen met meerdere adressen (tussenstops) kan een uitdaging zijn. Wat is de juiste volgorde? Wat is de snelste route met meerdere adressen? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet omrijd? Een goede routeplanner zorgt voor de snelste route met meerdere adressen. Zo plan je routes met meerdere adressen, efficiënt en snel! En wil je helemaal geen zorgen, zorg dan dat er geen limiet zit op het aantal adressen per dag. 

Route plannen meerdere adressen

Een route plannen met meerdere adressen kan echt heel veel tijd kosten. Het op postcode leggen van je opdrachten of het maken van een route met behulp van Excel, RouteXL of een ander softwarepakket kan erg frustrerend zijn. Het hoeft niet zo te zijn.

Met de juiste software kan je routes plannen langs meerdere adressen en tegelijkertijd je klant informeren met een SMS of een e-mail hoelaat je verwacht langs te komen. Heeft de software ook nog een chauffeurs app dan weten jouw chauffeurs ook meteen de route langs meerdere addressen en hoe ze moeten rijden. 

Meerdere voertuigen en chauffeurs

Naast routes plannen met meerdere adressen, is het ook mogelijk om meerdere voertuigen en chauffeurs toe te voegen. Als je een routeplanner uitzoekt zorg er dan voor dat je eenmalig alle voertuigen en chauffeurs toe kan voegen. Als je vervolgens een route plant, kun je de gewenste chauffeurs en voertuigen makkelijker toevoegen aan een route. De software kijkt dan welke opdrachten in welk voertuig passen en verdeelt de opdrachten over de voertuigen en chauffeurs. Geen gepuzzel meer voor jou!

Houd rekening tijdvaklevering en capaciteit

Om de meest efficiënte route te plannen met meerdere adressen, is het slim om een routeplanner te kiezen die rekening houdt met tijdvaklevering en capaciteit. Anders heb je snel een route langs al jouw adressen maar past het niet in jouw voertuig of past het niet in de werktijden van de chauffeur. Zo is de routeplanner voor meerdere adressen het meest accuraat met de verwachte aankomsttijden.

Communicatie met chauffeur en klant

Transparante en open communicatie speelt een belangrijke rol tijdens het bezorgproces. Daarom bieden sommige routeplanners de mogelijkheid om jouw klanten een e-mail of sms te sturen met een track and trace. Hierin kunnen klanten precies zien wanneer zij de bestelling kunnen verwachten. Zo zit de klant niet onnodig te wachten én sta jij niet voor een dichte deur. Ook als er onderweg onverwachts iets wijzigt, bijvoorbeeld door een file of storm, wordt de klant snel op de hoogte gebracht door middel van de chauffeurs-app. Chauffeurs hebben te allen tijde de belangrijkste klantinformatie bij de hand.

Routeplanner met meerdere adressen (software & app)

Bespaar tijd en brandstof

Sommige routeplanners kunnen voor jou de meest efficiënte routes berekenen. Hierdoor bespaar je tijd en brandstof. En daarmee dus ook geld. De routes worden zo gepland dat je chauffeurs geen onnodige kilometers rijden. Dit bespaart tijd, waardoor zij meer adressen op een dag kunnen rijden én hiermee bespaar je benzine. Door een routeplanner voor meerdere adressen te gebruiken, heb je bovendien ook geen planner meer nodig. Kortom: een stuk efficiënter!

Routeplanner met meerdere adressen (software & app)

Route plannen met meerdere adressen (tussenstops)

Heb je een bedrijf dat goederen levert vanuit meerdere depots? Of vervoer je dagelijks goederen met meerdere wagens? Dan is een routeplanner geen overbodige luxe. Wij vertellen je in welke 4 stappen je de meest efficiënte routes plant voor jouw bedrijf!

Stap 1: de behoeften vaststellen

De allereerste vraag die je jezelf moet stellen, is wat je precies nodig hebt. Heb je een route nodig voor meerdere wagens? Of lever je je producten uit meerdere depots? Zet je ook nog verschillende chauffeurs in op je routes? Door duidelijk in kaart te brengen waar jouw behoeften liggen, kom je erachter welke routeplanning tool het beste past.  

Stap 2: vergelijk verschillende tools

Nu je weet waar de behoeften liggen, is het tijd om tools te vergelijken. Bij de meeste routeplanners is het mogelijk om meerdere adressen toe te voegen, waar vervolgens een route uit wordt berekend. Het is hier echter niet mogelijk om bezorgroutes te plannen voor meerdere voertuigen of vanuit meerdere depots. Dit betekent dat je handmatig voor elke wagen of voor elk depot een route moet plannen. Dit kost veel tijd en daarmee ook geld. 

Kies daarom voor een tool die alles in huis heeft, zonder beperkingen. RouteLogic is een software voor het efficiënt inplannen van routes, waarbij je eenvoudig meerdere wagens, chauffeurs en depots toevoegt. Bezorgroutes plannen is nog nooit zo efficiënt geweest. 

Stap 3: kosten

Een belangrijke overweging voor het implementeren van een nieuwe software voor bezorgroutes plannnen zijn de kosten. Vaak zijn er hoge opstartkosten en maandelijks terugkerende kosten aan verbonden.

Bij RouteLogic hanteren wij een vast laag maandbedrag per voertuig en zijn er geen opstart of eenmalige kosten. 

Stap 4: tijd om op pad te gaan

Tijd om de software te implementeren en op pad te gaan. Gelukkig werkt RouteLogic heel eenvoudig. Je importeert opdrachten via Excel of door onze API met jouw CRM- of ERP-pakket te koppelen. En je bent ook nog eens op de juiste tijd bij je bezorgadres!

Communicatiemiddelen voor klant en chauffeur

In contact blijven met je chauffeurs en klanten? Dat kan met RouteLogic. Je houdt hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er wordt een track and trace verstuurt naar de klanten, waardoor klanten precies weten wanneer zij een bezorging kunnen verwachten. Verandert er onderweg iets? Dan wordt de chauffeur op de hoogte gesteld. In de chauffeurs-app is een dashboard beschikbaar met daarin alle opdrachten voor de dag. Valt er een opdracht uit? Dan belt de chauffeur gemakkelijk de klant op door middel van de contactgegevens in de app.

De meest complete routeplanner

RouteLogic plant niet alleen de meest efficiënte routes in, ook wordt er rekening gehouden met files, het weer en afgesproken tijdvakken. Staat er file, is er hevige regen verwacht en moet je tussen 14:00 en 16:00 bij een klant zijn? Dan berekent RouteLogic de meest geschikte route. Bezorgroutes plannen met RouteLogic, de meest compelete routeplanner!

Routeplanner meerdere adressen

Routes langs meerdere adressen met RouteLogic

Met RouteLogic plan je een route met meerdere adressen (tussenstops), die jou tijd en geld bespaart!

Elke dag doe jij er alles op alles aan om je klanten kostenefficiënt en op tijd te kunnen leveren. 

Met een slimme en betaalbare routeplanner helpt RouteLogic jou de beste routes te maken langs meerdere adressen en met één of met meerdere voertuigen. Zodat jij tijd en brandstof bespaart, jouw chauffeurs precies weten hoe ze het beste kunnen rijden en je klanten een 5-sterren bezorgervaring hebben.

Alle voordelen van RouteLogic

Uniek algoritme voor de duurzaamste route
Met ons zelfontwikkelde en unieke algoritme berekenen we voor jou niet alleen de meest efficiente route maar ook de duurzaamste. We berekenen routes door geheel Europa. Dus wil je de grens over, dan is dat met RouteLogic mogelijk.
Routes voor meerdere voertuigen
Met RouteLogic bereken je bezorgroutes voor meerdere voertuigen, chauffeurs en depots. Met één druk op de knop maak je perfecte routes. 
Bespaar minimaal 70% tijd en brandstof!
Door routes in RouteLogic te maken, bespaar je uren tijd met plannen per dag. Daarnaast bespaar je minimaal 70% brandstof, dankzij een efficiëntere en snellere routeberekening. 
Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie

Jouw opdrachten automatisch in RouteLogic met de API-koppeling. Zodat jij geen handmatig werk meer hoeft te doen. Je kan opdrachten ook handmatig of via een Excel bestand toevoegen. 

Stuur Track-and-trace
e-mails/SMS
Laat je klanten weten hoe laat je er bent, per SMS en e-mail. Met de nauwkeurige en dynamische venstertijden weet jouw klant altijd precies hoe laat je komt. Zodat jij meer 5-sterren beoordelingen krijgt.  
Handige Chauffeurs-app
(iOS, Android en webversie)

Je chauffeurs weet precies wat er gedaan moet worden. Met de app navigeren je chauffeurs eenvoudig naar de adressen, tekenen ze voor ontvangst en automatisch een SMS of e-mail gestuurd als een bestelling is afgeleverd. 

Bereken hoeveel je bespaart met RouteLogic

Maandelijkse besparingen wanneer je gebruik maakt van RouteLogic

Niet inbegrepen in dit bedrag: de verlaging van je co2 uitstoot, de toegenomen bezorgervaring bij je klanten en de lagere werkdruk bij je chauffeurs.

Probeer RouteLogic
7 dagen gratis

Gerelateerde artikelen

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!