Ga naar inhoud

Alternatief voor TLNplanner

TLNplanner is een online routeplanner voor de logistieke sector. Ben je op zoek naar meer mogelijkheden en functionaliteiten dan dat TLNplanner op dit moment bevat? Lees hier alles over hét alternatief voor TLNplanner.

Het plannen van efficiënte bezorgroutes en het creëren van de ultieme bezorgervaring wordt vergemakkelijkt door routeplanning software. Maar hoe kies je de juiste software die het beste past bij jouw bedrijf?

We vergelijken TLNplanner en Alternatief voor TLN planner RouteLogic op het gebied van kosten, het plannen van bezorgroutes, routes voor meerdere voertuigen en gebruikersgemak. Zo helpen we jou bij het maken van de beste keuze. 

Vergelijking met TLNplanner

Feature TLNplanner RouteLogic
Route met meerdere adressen Ondersteund Ondersteund
Rekening houden met capaciteit Ondersteund Ondersteund
Tijdvaklevering mogelijk Ondersteund Ondersteund
Customer support Ondersteund Ondersteund
Meerdere chauffeurs/voertuigen Ondersteund Ondersteund
Realtime inzicht in locatie van je chauffeurs Ondersteund Ondersteund
Koppel software aan CRM- of ERP-pakket Ondersteund Ondersteund
Ongelimiteerd aantal routes per dag Ondersteund Ja, automatisch
Houd rekening met weer en verkeer Niet ondersteund Ondersteund
Gratis account mogelijk Niet ondersteund Ondersteund
Vast maandelijks bedrag Nee, jaarlijks Ondersteund
Chauffeurs-app Beperkt, Alleen voor Android-devices Ondersteund
Gepersonaliseerde Track and trace Niet ondersteund Ondersteund
Laadpalen en laadtijd op route Niet ondersteund Ondersteund
Service tijd op locatie Niet ondersteund Ondersteund
Afleverberichten en foto's Niet ondersteund Ondersteund
SMS / e-mail notificaties aan klanten Niet ondersteund Ondersteund
Elektrische voertuigen plannen Niet ondersteund Ondersteund
routes plannen

Mogelijkheden routeplanner TLNplanner

'De standaard routeplanner voor de logistieke branche' valt er te lezen op de website van TLNplanner. Met de routeplanner van TLNplanner plan je automatisch orders in optimale ritten voor vrachtwagens. Hierbij wordt er rekening gehouden met onder andere volume, laadmeters en laad- en lostijden. TLNplanner werkt met het ritplanningssysteem van PTV Route Optimiser ST. De tool van TLNplanner berekent niet alleen optimale ritten, maar ook de tolkosten en transport kosten. Op basis van plaatsnamen, postcodes en huisnummers berekent de routeplanning software de route. 

Kosten

Kosten TLNplanner

Om gebruik te maken van de routeplanner van TLNplanner moet er een abonnement afgesloten worden. Het abonnement voor TLNplanner is gebaseerd op jaarlijkse kosten in de vorm van een licentie. Een eerste licentie voor leden kost € 465,00 per jaar. Elke aanvullende licentie kost € 290,00 per jaar voor leden. Voor niet-leden kost een eerste licentie € 900,00 en elke aanvullende licentie kost € 547,00. 

Op zoek naar een alternatief voor TLNplanner?

TLNplanner is een professionele routeplanner speciaal ontwikkeld voor de logistieke sector. Efficiënt routes plannen kent nog wel zo zijn problemen. Denk hierbij aan:

  • Wat is de meest efficiënte route voor meerdere adressen?
  • Handmatig routes plannen kost veel tijd.
  • Je wilt meerdere routes maken voor meerdere voertuigen.
  • Welke bestellingen moeten in welk voertuig?
  • Communicatie met de chauffeurs op de weg loopt moeizaam.

Met TLNplanner plan je eenvoudige routes met meerdere adressen. Echter zijn de mogelijkheden beperkt. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om routes te maken voor meerdere voertuigen. Op zoek naar een alternatief voor de routeplanner van TLNplanner, omdat de routeplanner niet optimaal aansluit bij jouw wensen? RouteLogic is de oplossing.

De voordelen van RouteLogic op een rijtje.

Plan gemakkelijk gemengde wagenparken
Of je nu alleen diesel voertuigen hebt of ook elektrisch rijdt, RouteLogic is er klaar voor. Eén planning voor je gehele wagenpark.
Handige Chauffeurs-app
(iOS, Android en webversie)

Je chauffeurs weet precies wat er gedaan moet worden. Met de app navigeren je chauffeurs eenvoudig naar de adressen, tekenen ze voor ontvangst en automatisch een SMS of e-mail gestuurd als een bestelling is afgeleverd. 

Stuur Track-and-trace
e-mails/SMS
Laat je klanten weten hoe laat je er bent, per SMS en e-mail. Met de nauwkeurige en dynamische venstertijden weet jouw klant altijd precies hoe laat je komt. Zodat jij meer 5-sterren beoordelingen krijgt.  
Live inzicht in voortgang routes
De live locatie zorgt ervoor dat jij op de hoogte bent hoe de route verloopt en zie je precies waar en hoever de chauffeur is. Zodat jij altijd op de hoogte bent.  
Klaar voor zero-emissiezones
Automatische herkenning van jouw adressen. Plan automatisch je routes in geschikte voertuigen rekening houdend met de zero emissiezones.
Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie

Jouw opdrachten automatisch in RouteLogic met de API-koppeling. Zodat jij geen handmatig werk meer hoeft te doen. Je kan opdrachten ook handmatig of via een Excel bestand toevoegen. 

Routes plannen

RouteLogic als alternatief voor TLNplanner

RouteLogic is hét alternatief voor TLNplanner wanneer jouw wensen niet overeenkomen met de functionaliteiten van TLNplanner. De routeplanning software van RouteLogic heeft een enorm scala aan functionaliteiten en is erg eenvoudig in gebruikersgemak. Het werkt als volgt: Je voert in één keer al je voertuigen in, importeert je opdrachten en RouteLogic berekent de meest efficiënte route voor al jouw ingevoerde voertuigen.

De chauffeurs rijden de meest efficiënte route aan de hand van de chauffeursapp. In deze app vinden de chauffeurs alle benodigde informatie. Denk aan de te rijden route en klantgegevens. Met de app stuur je je klanten een track en trace bericht via e-mail en/of sms. Op deze manier hou je je klanten op de hoogte wanneer hun pakket wordt bezorgd.

Koerier-app (routeplanner software voor koeriers)

Is RouteLogic geschikt voor mij?

Met bovenstaande functionaliteiten biedt de software van RouteLogic een oplossing voor vele uitdagingen bij bedrijven die streven naar de meest efficiënte route. Maar hoe bepaal je of deze software geschikt is voor jouw onderneming? Daar hebben wij aan gedacht. Je kunt RouteLogic nu 7 dagen lang gratis uitproberen en de mogelijkheden testen of een persoonlijke demo aanvragen.

Mocht je tijdens deze eerste 7 dagen vragen hebben, dan is dat geen probleem. Neem gerust contact op met één van onze logistieke experts. Wij staan klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden. Momenteel wordt RouteLogic gebruikt om meer dan 300.000 opdrachten per maand te plannen. 

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!