Ga naar inhoud
RouteLogic - logo wit Created with Sketch. Inloggen Account maken

Intratuin bezorgt haar complexe goederen rechtstreeks aan de klant dankzij RouteLogic

Branche: non-food

Producten: tuin, dier en buiten

Aantal: 10 auto's per vestiging

Case: complexe goederen bezorgen

De situatie

Intratruin is de plek voor tuinartikelen, decoratie voor in en om het huis en dierverzorging. In diverse fysieke winkels verspreid over heel Nederland zijn deze producten te bewonderen, maar ook online in de webshop.

Om het bestel- en bezorgproces van de producten uit de webshop mogelijk te maken, werd Intratuin genoodzaakt na te denken over slimme logistieke oplossingen. Met name voor tijdens het transport.

Producten als planten, struiken, tuinmeubels of designlampen zijn namelijk complexe goederen om te bezorgen. Ze wijken niet alleen af van de standaard pakketafmetingen. Ook kunnen planten bijvoorbeeld tijdens het transport omvallen, wat ten onder doet aan de kwaliteit. 

De uitdaging

In de zoektocht naar de juiste manier om haar producten te kunnen vervoeren, stuitte Intratuin op de optie om het organiseren van logistiek in house te doen. In plaats van het uit te besteden.

De mogelijkheden die PostNL en andere bezorgingsdiensten aanboden waren te beperkt, waardoor zij uitweken naar een eigen vorm van logistiek. Met voordelen. Het rechtstreeks leveren aan de klant maakt het namelijk mogelijk om tot aan de deur service te leveren.

Intratuin beschikt over eigen voertuigen en chauffeurs. Alleen een efficiënte en slimme oplossing voor het daadwerkelijk maken van de planningen ontbrak. Via Google kwamen zij terecht bij RouteLogic en na een demo waren zij overtuigd.

 

De oplossing

In gesprek met RouteLogic, liet Intratuin weten dat de klant altijd centraal moet staan tijdens het bezorgproces. Daarom wensen zij korte lijnen in de communicatie met de klant. Zo is elke stakeholder op de hoogte van dezelfde én de meest actuele informatie.

Het resultaat

Een geautomatiseerd bestel-en bezorgproces vanuit de webshop is een feit. Dagelijks plant Intratuin haar optimale bezorgroutes via RouteLogic om de bestellingen bij de eindklant af te leveren. Op tijd én voorzien van de juiste informatie.

Intratuin bespaart tijd en streeft naar een optimale score in klantvriendelijkheid. RouteLogic is trots om hierin een steentje bij te dragen.

Ook zelf complexe goederen bezorgen?

Intratuin startte doelgericht met haar zoektocht naar het mogelijk maken van bezorgingen voor haar complexe goederen. Dankzij RouteLogic konden haar wensen en die van de klant worden waargemaakt. Wil jij ook deze stap zetten? Maak dan kennis met RouteLogic.

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!