Ga naar inhoud

Grote en zware pakketten bezorgen met RouteLogic

Bij het bezorgen van grote en zware pakketten komen meerdere uitdagingen kijken. Communicatie met de klant, planning, service bij bezorging en het geschikte transport zijn een aantal uitdagingen die je tegen komt bij het bezorgen van grote en zware pakketten. De oplossing? RouteLogic!  

Meerdere voertuigen logistiek bezorgdienst

Eigen bezorgdienst starten

Het bezorgen van zware, grote of kwetsbare bestellingen kan een uitdaging zijn. Voornamelijk wanneer je de bestellingen uitbesteed aan derden, hier heb je geen garantie dat de bestellingen onbeschadigd aankomen. Wanneer je zware of kwetsbare bestellingen moet bezorgen is het een optie om zelf te gaan bezorgen. Dit brengt natuurlijk extra kosten mee, maar op lange termijn kan dit juist kostenbesparend zijn. Daarnaast zorgt het zelf bezorgen voor flexibiliteit en is het een voordeel als je service moet verlenen op locatie. Wanneer je de installatie moet verzorgen is het fijn om met je eigen medewerkers aan de deur te komen. Hierdoor heb je meer controle over de merkbeleving, geeft een vertrouwd gevoel voor de klant en zorgt voor herkenning. 
Voordelen communicatie

Communciatie met de klant

Communicatie met de klant bij het bezorgen van grote en zware pakketten is een cruciaal onderdeel binnen het bezorgproces. Met tijdvaklevering weet je klant in welk tijdvak het pakket bezorgd wordt, het risico dat de klant niet thuis is, wordt hierdoor geminimaliseerd. En dat is nog niet alles, met track-and-trace van RouteLogic blijft de klant op de hoogte hoe laat de bezorger voor de deur staat, ideaal. Daarnaast is het mogelijk om real-time informatie over eventuele vertragingen te verstrekken aan de klant.  
Ultieme klanttevredenheid

Verlenen van extra service

Bij het bezorgen van zware pakketten leveren jouw bezorgers vaak extra service, meubels of andere zware pakketten moeten namelijk binnengezet worden. De bezorger is voor zo een bezorgroute dus extra lang bezig. Hier hoef je je geen zorgen over te maken, met RouteLogic is het mogelijk om per opdracht een servicetijd aan te geven. Dit wordt meegenomen in de planning waardoor de planning voor de opdrachten haalbaar blijft.  

Het juiste transport

Grote en zware pakketten passen niet altijd in een standaard bestelwagen. Een reden om zelf te gaan bezorgen! Door zelf te gaan bezorgen heb je zelf de regie over het transport. Hierdoor weet je zeker dat de pakketten passen in de bestelbus, en dat niet alleen. RouteLogic houdt rekening met de voertuigcapaciteit, waardoor de beladingsgraad van jouw bestellingen optimaal is! Doordat je het vervoer in eigen handen hebt, ben je ook zelf verantwoordelijk voor de planning, communicatie en service.  
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!