Ga naar inhoud

Zero Emissieday: 21 september 2023

De dag waarop we stilstaan bij de stappen die we zetten naar een duurzamere toekomst.
Medicijnen bezorgen: wat zijn de regels?

Zero-emissieday

Elk jaar vieren we Zero Emissieday, een dag waarop we stilstaan bij de stappen die we zetten naar een duurzamere toekomst. Het is een dag waarop we reflecteren op onze huidige gewoontes en nadenken over hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. En dit jaar is het des te relevanter voor ondernemers zoals jou. Want, als je regelmatig leveringen verzorgt in stadscentra, dan staan er binnenkort belangrijke veranderingen op de planning.
Wat is een actieradius?

Zero emissie stadslogistiek vanaf 1-1-2025

Vanaf 1 januari 2025 mogen gemeenten een stadsgebied aanwijzen waar geen vervuilende bestelwagens of vrachtwagens mogen rijden. Dit zijn voertuigen die rijden op benzine of diesel. De zogenaamde zero emissiezones worden de standaard in 30 tot 40 stadscentra. In zero emissiezones mag je alleen met jouw bestel- of vrachtauto rijden als deze geen schadelijke stoffen uitstoot. Hoewel de datum van 1 januari 2025 nog niet voor alle voertuigen geldt, ontkomen veel organisaties niet aan deze maatregel. Elektrisch rijden is dan één van de oplossingen. Gemeenten willen met deze nieuwe regels de CO2-uitstoot in de steden verminderen.  

Gratis Zero Emissiezone Check biedt duidelijkheid aan organisaties

Ter ere van Zero Emissieday heeft RouteLogic besloten haar Zero Emissiezone Check, oorspronkelijk ontwikkeld voor klanten, gratis en openbaar beschikbaar te maken. Deze check biedt organisaties de mogelijkheid om inzicht te krijgen in hoeverre de nieuwe zero emissiezones impact hebben op hun logistieke operatie. 

Het gebruik is simpel: je uploadt jouw adressen en de tool berekent vervolgens hoeveel procent van deze adressen zich in een zero emissiezone bevinden. Op deze manier krijg jij als organisatie een nauwkeurige inschatting van hoeveel procent van jouw adressen straks in een zero-emissiezone vallen. Maak vandaag nog gebruik van deze gratis mogelijkheid en bereid je voor op een duurzamere toekomst! 

Ook inzicht krijgen in de gevolgen van de zero emissiezones voor jouw logistieke operatie? Doe de check hier

Gerelateerde artikelen

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!