Ga naar inhoud

Dit is hoe Mama's maaltijden in elke supermarkt ligt!

In deze aflevering van “De Logistieke Podcast”, mogelijk gemaakt door RouteLogic, spreekt Rick Hageman over hoe Mama's maaltijden zijn logistiek organiseert en wat daarbij komt kijken. 

Hoe Mama's Maaltijden de supermarktschappen veroverde

In deze blog het inspirerende verhaal van Rick Hageman van Mama's Maaltijden. Rick, die begon in de retailwereld als jonge ondernemer bij Spar, deelt met ons hoe een simpel idee voor kant-en-klaar maaltijden uitgroeide tot een succesverhaal die terug te vinden zijn in bijna elke Nederlandse supermarkt.

Een toevallige ontmoeting leidt tot een culinaire revolutie

Het begon allemaal met een toevallige ontmoeting en een goed glas wijn tussen oude vrienden, wat uiteindelijk de basis legde voor Mama's Maaltijden. Rick en zijn compagnon, Seddar, beide met ervaring in de supermarktbranche, zagen een kans om de markt voor kant-en-klaar maaltijden opnieuw uit te vinden. "We wilden maaltijden maken die zowel toegankelijk als heerlijk waren, zonder de exotische toeters en bellen," vertelt Rick.

De uitdagingen van een start-up

Ondernemen gaat niet zonder slag of stoot. Rick deelt enkele vroege uitdagingen, zoals logistieke struikelblokken en de noodzaak om snel op te schalen. "De eerste dag viel er al een pallet van de trailer," lacht Rick. Dit soort tegenslagen benadrukt het belang van veerkracht en aanpassingsvermogen in de wereld van start-ups.

Innovatie in de keuken

De strategie was helder: creëer een product dat inspeelt op de behoefte van de consument: kwaliteit en gemak. Door samen te werken met lokale producenten en te focussen op versheid, wist Mama's Maaltijden een niche in de markt te vullen. "We begonnen met eenvoudige, herkenbare gerechten die mensen graag eten," zegt Rick. Dit bleek een schot in de roos.

Groei door samenwerking

De groei van Mama's Maaltijden werd versterkt door slimme samenwerkingen en het uitbreiden van de productielijn. "We hebben niet alleen de capaciteit van onze keukens vergroot, maar ook nieuwe producten zoals high-protein pannenkoekjes en vegan maaltijden geïntroduceerd," verklaart Rick. Dit diversificeren van het aanbod heeft de deuren geopend naar nieuwe markten en mogelijkheden.

Het belang van duurzame partnerschappen

In de wereld van de voedselproductie en logistiek zijn betrouwbare partners goud waard. Rick benadrukt hoe essentieel deze relaties zijn voor het succes van Mama's Maaltijden. "Door een nauwe samenwerking met producenten en distributeurs hebben we onze groei kunnen versnellen en de kwaliteit van onze maaltijden kunnen waarborgen," legt hij uit. Duurzame partnerschappen stellen hen in staat om snel te reageren op marktveranderingen en efficiënt te schalen.

Innovatie in productie en distributie

Een sleutelfactor in het succes van Mama's Maaltijden is hun vermogen om te innoveren, niet alleen in hun productaanbod, maar ook in hun productie- en distributiemethoden. "We hebben geïnvesteerd in technologieën die ons helpen om efficiënter te werken en onze ecologische voetafdruk te verkleinen," zegt Rick. De introductie van verbeterde verpakkingstechnieken heeft bijvoorbeeld geleid tot een langere houdbaarheid van de maaltijden, wat logistiek voordelen biedt.

Toekomstvisie en expansieplannen

Met de blik op de toekomst deelt Rick de ambitieuze expansieplannen van Mama's Maaltijden. "We zijn van plan om ons assortiment verder uit te breiden met gezondheids- en fitnessgerichte producten," onthult hij. Deze strategische zet richt zich op een groeiend consumentensegment dat waarde hecht aan zowel gemak als voedingswaarde. Mama's Maaltijden blijft innoveren om aan de veranderende behoeften van hun klanten te voldoen.

De rol van technologie in moderne voedseldistributie

Rick benadrukt hoe technologie een game-changer is geweest voor hun logistieke processen. "Van orderpicking tot levering, we maken gebruik van geavanceerde software die helpt om onze operaties te stroomlijnen en realtime inzichten te bieden," zegt hij. Deze technologische oplossingen zijn cruciaal voor het behouden van de efficiëntie en klanttevredenheid in een snel bewegende markt.

Vooruit kijken

Met bijna drie jaar op de teller en een duidelijke visie voor de toekomst, is Mama's Maaltijden klaar om hun succes nog verder uit te breiden. "Onze ambitie is om tegen 2028 een omzet van 100 miljoen te bereiken," onthult Rick met een optimistische blik.

Luister voor het volledige verhaal

Dit is slechts een glimp van het boeiende verhaal van Rick en Mama's Maaltijden. Om de volledige ervaring en alle ins en outs te ontdekken, nodigen we je uit om de hele podcastaflevering op Spotify te beluisteren. Duik in de wereld van logistiek, innovatie, en de culinaire ambities die de supermarktschappen veroverden.

Luister de podcast voor alle details.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!