Ga naar inhoud
RouteLogic - logo wit Created with Sketch. Inloggen Account maken

In 4 stappen routes plannen met meerdere wagens en depots

Door: Helen
08 september 2020
Wil je routes in kunnen plannen met meerdere chauffeurs, meerdere wagens en meerdere depots? In deze blog lees je hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Efficiënte routes, ook met meerdere depots en wagens 

Heb je een bedrijf dat goederen levert vanuit meerdere depots? Of vervoer je dagelijks goederen met meerdere wagens? Dan is een routeplanner geen overbodige luxe. Wij vertellen je in welke 4 stappen je de meest efficiënte routes plant voor jouw bedrijf!

Stap 1: de behoeften vaststellen

De allereerste vraag die je jezelf moet stellen, is wat je precies nodig hebt. Heb je een route nodig voor meerdere wagens? Of lever je je producten uit meerdere depots? Zet je ook nog verschillende chauffeurs in op je routes? Door duidelijk in kaart te brengen waar jouw behoeften liggen, kom je erachter welke routeplanning tool het beste past.  

Stap 2: vergelijk verschillende tools

Nu je weet waar de behoeften liggen, is het tijd om tools te vergelijken. Bij de meeste routeplanners is het mogelijk om meerdere adressen toe te voegen, waar vervolgens een route uit wordt berekend. Het is hier echter niet mogelijk om routes te plannen voor meerdere wagens of vanuit meerdere depots. Dit betekent dat je handmatig voor elke wagen of voor elk depot een route moet plannen. Dit kost veel tijd en daarmee ook geld. 

Kies daarom voor een tool die alles in huis heeft, zonder beperkingen. RouteLogic is een software voor het efficiënt inplannen van routes, waarbij je eenvoudig meerdere wagens, chauffeurs en depots toevoegt. 

Stap 3: pay as you go

Een belangrijke overweging voor het implementeren van een nieuwe software zijn de bijkomende kosten. Vaak zijn er hoge opstartkosten en maandelijks terugkerende kosten aan verbonden.

Bij RouteLogic hanteren wij een pay as you go betaling. Wat dit betekent? Je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Of je nou 365 dagen per jaar rijdt of seizoensgebonden bent, RouteLogic is betaalbaar voor iedereen. Al vanaf € 0,42 excl. BTW per adres ben je onderweg! En bij ons geldt: hoe meer je vooraf inkoopt, hoe minder je hoeft te betalen.

Stap 4: tijd om op pad te gaan

Tijd om de software te implementeren en op pad te gaan. Gelukkig werkt RouteLogic heel eenvoudig. Je importeert opdrachten via Excel of door onze API met jouw CRM- of ERP-pakket te koppelen. En je bent ook nog eens op de juiste tijd bij je bezorgadres!

Communicatiemiddelen voor klant en chauffeur

In contact blijven met je chauffeurs en klanten? Dat kan met RouteLogic. Je houdt hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er wordt een track and trace verstuurd naar de klanten, waardoor zij precies weten wanneer zij een bezorging kunnen verwachten. Verandert er onderweg iets? Dan wordt de chauffeur op de hoogte gesteld. In de chauffeurs-app is een dashboard beschikbaar met daarin alle opdrachten voor de dag. Valt er een opdracht uit? Dan belt de chauffeur gemakkelijk de klant door middel van de contactgegevens in de app.

De meest complete routeplanner

RouteLogic plant niet alleen de meest efficiënte routes in, ook wordt er rekening gehouden met files, het weer en afgesproken tijdvakken. Staat er file, is er hevige regen verwacht en moet je tussen 14:00 en 16:00 bij een klant zijn? Dan berekent RouteLogic de meest geschikte route.

De voordelen van RouteLogic

Voeg meerdere wagens toe
Met RouteLogic bereken je optimale routes met meerdere wagens, chauffeurs en depots. Met één druk op de knop maak je de meest efficiënte routes.
Communicatie
Houd je klanten én chauffeurs continu up-to-date door middel van goede communicatie. Bij RouteLogic is het mogelijk om updates over de bezorging te versturen via e-mail of sms.
Maak de beste bezorgroutes
Maak je optimale bezorgroute in enkele seconden met RouteLogic. Zo vermijd je files en houd je rekening met het verwachte weer met behulp van Artificial Intelligence.
Stuur Track-and-Trace
Informeer jouw klanten per e-mail en SMS over de aflevertijd, met een nauwkeurigheid van 30 minuten. Je hebt de mogelijkheid om zelf de inhoud van de berichten aan te passen.
Importeer opdrachten

Voeg handmatig opdrachten toe, importeer met Excel of koppel via onze API jouw CRM, webshop of een ander systeem zodat je opdrachten direct in RouteLogic worden getoond. Super eenvoudig!

Bespaar tijd en brandstof
Bespaar uren tijd met plannen per dag en tot 30%* brandstof door efficiëntere routeberekening. 
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!