Ga naar inhoud

Alternatief voor Routenet routeplanner

Door: Niels Callenbach

Wanneer gebruik je de Routenet routeplanner?

Om te bepalen wanneer je routenet kan gebruiken is het belangrijk om even kort te benoemen wat deze routeplanner kan.
De routeplanner van Routenet stelt je in staat om eenvoudige routes te berekenen. Voer een start- en eindadres in en routenet berekent voor jou de kortste, snelste of meest optimale route. 

Het is mogelijk om snelwegen, tolwegen en veerponten te vermijden en je kan tot maximaal 8 tussenstops toevoegen. Wil je eenvoudige routes plannen zonder rekening te houden met factoren zoals capaciteit, tijdvensterlevering, laad- en lostijden en voor slechts 1 voertuig dan is routenet een prima optie. 

Welke alternatieven zijn er?

Google Maps: Google Maps is een van de meest gebruikte routeplanners wereldwijd. Het biedt real-time verkeersinformatie, verschillende routeopties en de mogelijkheid om stops toe te voegen. Bovendien kun je met Google Maps Street View de route vooraf visueel verkennen, wat vooral handig kan zijn voor professionele chauffeurs.

RouteXL: de routexl routeplanner is vergelijkbaar met wat je kan met Google Maps en routenet. RouteXL geeft je de mogelijkheid om routes te maken voor maximaal 20 opdrachten / stops. Wel kan routexl rekening houden met capaciteit en tijdvaklevering. Wat niet mogelijk is om routes in 1 keer te plannen voor al je voertuigen. Ook mist het functionaliteit als track-and-trace, communiceren met je klanten en chauffeurs.  

Welke alternatief is er als ik meer mogelijkheden nodig heb?

Wanneer je routes wilt plannen waarbij rekening wordt gehouden met zaken zoals capaciteit, tijdvensterlevering, laad- en lostijden dan volstaan bovenstaande alternatieven niet. Datzelfde geldt als je bijvoorbeeld routes wilt maken voor je gehele wagenpark. Dan moet je op zoek gaan naar een alternatief voor de routeplanner van routenet en die hierboven zijn genoemd. 

Ontdek RouteLogic: Het volgende niveau van routeplanning

Na de uiteenzetting van de beperkingen van de bovengenoemde routeplanners, wordt het belang van een geavanceerde en intelligente routeplannings software zoals RouteLogic duidelijk. RouteLogic is ontworpen om de uitdagingen aan te gaan waar traditionele routeplanners tekortschieten. Met een indrukwekkende nauwkeurigheid van 98% in het voorspellen van de exacte Estimated Time of Arrival (ETA), onderscheidt RouteLogic zich aanzienlijk van zijn concurrenten. Dit wordt mogelijk gemaakt door een uniek, eigen ontwikkeld algoritme dat specifiek is ontworpen om de dynamiek en variabelen van routeplanning in real-time te navigeren.

RouteLogic gaat verder dan alleen het plannen van routes; het stelt bedrijven in staat om effectief te communiceren met klanten en chauffeurs. Met de mogelijkheid om klanten via sms en/of e-mail te informeren over de verwachte aankomsttijd, verhoogt RouteLogic de klanttevredenheid door transparantie en tijdige updates te bieden. Bovendien kunnen klanten de exacte locatie van de chauffeurs volgen op de track-and-trace pagina, wat een extra laag van vertrouwen en zekerheid biedt.

Dit robuuste platform is niet alleen ideaal voor het plannen van routes voor een enkel voertuig, maar heeft ook de capaciteit om efficiënte routes te creëren voor een geheel wagenpark, rekening houdend met capaciteit, tijdvensterlevering, en laad- en lostijden. Als je op zoek bent naar een superieure, betrouwbare en intelligente routeplanning oplossing, dan is RouteLogic de juiste keuze. Vraag een demo aan voor meer informatie en ontdek hoe RouteLogic de manier waarop je nu je logistiek doet, kan transformeren.

Gerelateerde artikelen

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!