Ga naar inhoud
RouteLogic - logo wit Created with Sketch. Inloggen Account maken

7 redenen waarom je voor RouteLogic kiest als routeplanner voor meerdere adressen

Door: Helen
11 januari 2021
Heb je routes te plannen met meerdere adressen? Hier komt een routeplanner goed van pas! Wij geven je in deze blog 7 redenen om voor RouteLogic te kiezen.

Routeplanner software wordt veelal gebruikt door (logistieke) bedrijven die dagelijks routes rijden om pakketten of diensten te leveren. Door middel van een routeplanner, wordt het logistieke proces efficiënter gericht en is het eenvoudiger om routes te plannen.

RouteLogic is een routeplanning software en helpt bij het efficiënt plannen van routes. Waarom je kiest voor RouteLogic? Wij hebben 7 redenen voor je op een rij gezet.

Efficiënte routeplanner

RouteLogic is een efficiënte routeplanner, waarmee je binnen enkele seconden routes inplant. De software maakt het mogelijk om handmatig opdrachten toe te voegen, maar biedt ook de mogelijkheid om opdrachten te importeren met Excel of via je CRM- of ERP-pakket. Als de koppeling wordt gelegd, worden opdrachten direct in RouteLogic getoond. Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen, is de gewenste chauffeurs en voertuigen te selecteren. De routeplanner berekent daarna de meest efficiënte route in slechts enkele seconden.

Routes plannen met meerdere adressen

De kans is groot dat je routes rijdt met meerdere adressen. Je gaat tenslotte niet op pad voor slechts één adres in de meeste gevallen. Een route plannen met meerdere adressen kan een uitdaging zijn. Wat is de juiste volgorde? Wat is de beste route van A naar B? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet omrijd? RouteLogic zorgt ervoor dat dit op de meest efficiënte manier wordt ingericht. Zo plan je met RouteLogic efficiënte routes met meerdere adressen. En geen zorgen, er zit geen limiet op het aantal adressen per dag. Heb je extreem veel pakketten te leveren? Ook dan zorgen wij voor een efficiënte routeplanning.

Meerdere voertuigen en chauffeurs

Naast het plannen van routes met meerdere adressen, is het ook mogelijk om meerdere voertuigen en chauffeurs toe te voegen. In RouteLogic voeg je eenmalig alle voertuigen en chauffeurs toe. Als je vervolgens een route plant, kun je de gewenste chauffeurs en voertuigen toevoegen aan een route. RouteLogic berekent in enkele seconden de meest efficiënte route. Hierbij worden de opdrachten op een efficiënte manier verdeeld onder de voertuigen en chauffeurs. Geen gepuzzel meer voor jou!

Houd rekening met weer en verkeer

Om de meest efficiënte route met meerdere adressen in te kunnen plannen, houdt RouteLogic rekening met het verkeer en weersomstandigheden. Staat er vaak file op je route? Dan berekent RouteLogic dit mee in de routeplanning. Wanneer er slecht weer wordt voorspeld, dat invloed kan hebben op je reis, wordt dit ook doorberekend in de route. Zo is de routeplanner voor meerdere adressen het meest accuraat met aankomsttijden.

Communicatie met klant en chauffeur

Transparante en open communicatie speelt een belangrijke rol tijdens het bezorgproces. Daarom biedt RouteLogic de mogelijkheid om jouw klanten een e-mail of sms te sturen met een track and trace. Hierin kunnen klanten precies zien wanneer zij de bestelling kunnen verwachten. Zo zit de klant niet onnodig te wachten én sta jij niet voor een dichte deur. Ook als er onderweg onverwachts iets wijzigt, bijvoorbeeld door een file of storm, wordt de klant snel op de hoogte gebracht door middel van de chauffeurs-app. Chauffeurs hebben ten alle tijden de belangrijkste klantinformatie bij de hand.

Betaal naar gebruik

RouteLogic hanteert een pay-as-you-go betaalmethode. Dit houdt in dat je enkel betaalt voor wat je daadwerkelijk inplant. Er wordt een bedrag gehanteerd voor elk adres dat je plant (vanaf € 0,42 excl. BTW per adres). Of je nu voor 50 adressen of voor 600 adressen per dag plant: dit kan met RouteLogic. Om te kunnen betalen, koop je credits. Met deze credits kun je vervolgens adressen inplannen en een sms versturen. Voor de credits geldt: hoe meer je er in één keer koopt, hoe goedkoper een credit wordt. RouteLogic is hierdoor dé routeplanner voor meerdere adressen.

Bespaar tijd en brandstof

Doordat RouteLogic de meest efficiënte routes inplant, bespaar je tijd en brandstof. En daarmee dus ook geld. De routes worden zo gepland dat je chauffeurs niet onnodige kilometers rijden. Dit bespaart tijd, waardoor zij meer adressen op een dag kunnen rijden én hiermee bespaar je benzine. Door een routeplanner te gebruiken, heb je bovendien ook geen planner meer nodig. Kortom: een stuk efficiënter!

Alle voordelen van RouteLogic

Maak de beste bezorgroutes
Maak je optimale bezorgroute in enkele seconden met RouteLogic. Zo vermijd je files en houd je rekening met het verwachte weer met behulp van Artificial Intelligence.
Voeg meerdere wagens toe
Met RouteLogic bereken je optimale routes met meerdere wagens, chauffeurs en depots. Met één druk op de knop maak je de meest efficiënte routes.
Importeer opdrachten

Voeg handmatig opdrachten toe, importeer met Excel of koppel via onze API jouw CRM, webshop of een ander systeem zodat je opdrachten direct in RouteLogic worden getoond. Super eenvoudig!

Stuur Track-and-Trace
Informeer jouw klanten per e-mail en SMS over de aflevertijd, met een nauwkeurigheid van 30 minuten. Je hebt de mogelijkheid om zelf de inhoud van de berichten aan te passen.
Gebruik de Chauffeurs-app
Chauffeurs krijgen een handige app die werkt op elke telefoon/tablet. Direct navigeren en alle informatie van de opdrachten binnen handbereik. 
Betaal naar gebruik
Je betaalt alleen voor wat je gebruikt: of je nou 365 dagen per jaar of alleen in de zomer rijdt en of je nou tien of honderden adressen per dag hebt. Al vanaf € 0,09 excl. BTW per adres.
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!