Ga naar inhoud

Rittenplanner software

Bezorgroute plannen

De rittenplanner software van RouteLogic

Dagelijks diverse adressen bezoeken voor afspraken? Of om bestellingen af te leveren? In elk geval is tijd geld en dus moet er een snelle en efficiënte manier zijn om de ritten planning te organiseren. Dit realiseer je gemakkelijk met de rittenplanner software van RouteLogic, die je alle opties geeft om zo efficiënt mogelijk ritten te plannen.

Met deze rittenplanner software stippel je van dag tot dag de route uit voor één of meerdere voertuigen. De rittenplanner stemt af op het type vervoer, lokale ritten, nationale ritten en zelfs internationale ritten. Met RouteLogic krijg je alles in een handig pakket, wat je in staat stelt om meer uit je tijd te halen!

Rittenplanner Software

Ritten optimalisatie software

RouteLogic is ritten optimalisatie software. Binnen enkele seconden maken we een optimale ritten planing. Importeer eenvoudig al je opdrachten met excel of via onze API. Kies met RouteLogic hoeveel voertuigen je wilt inzetten, zo min mogelijk voertuigen inzetten? Dat kan! De ritten planning worden daarmee langer maar je hebt minder voertuigen (en chauffeurs) nodig. Je kan er ook voor kiezen om alle opdrachten eenvoudig over al je voertuigen te verdelen. Je voertuigen zijn dan eerder klaar met de ritten en je klanten hebben de bestellingen eerder in huis. 

RouteLogic is eenvoudige rittenplanner software, je bespaart minimaal 30% tijd en brandstof. 

Routeplanner app

Ritten plannen in een ritten planning

Je hebt dagelijks vele bestellingen die je graag op tijd wilt weg brengen. Dit vergt een zorgvuldige ritten planning. RouteLogic helpt je met de ritten plannen. Zonder software zoals RouteLogic zou je uren per dag kwijt zijn om je ritten te plannen, dat is zonde en onnodig. Daarnaast kan je met goed ritten plannen tijd en geld besparen en zijn je klanten op de hoogte hoelaat je bij hun komt. 
Snelste route berekenen (met meerdere adressen)

De chauffeursapp

De chauffeurs krijgen een app die op zowel mobiel als tablet werkt, waardoor ze altijd actuele inzage in de rittenplanner hebben en dus de meest efficiënte ritten rijden. Dit zorgt voor gemak onderweg. Daarnaast biedt de rittenplanner software natuurlijk de optie voor track-and-trace, zodat klanten op de hoogte gehouden worden van bezorgtijden. Kortom, RouteLogic biedt het totaalpakket voor de ondernemer die veel voertuigen op de weg heeft en wilt besparen op tijd en geld. Lees hier meer over de beste routeplanner voor jouw situatie.

Deze bedrijven gebruiken de rittenplanner software van RouteLogic

De rittenplanner van RouteLogic in het kort

Bespaar minimaal 70% tijd en brandstof!
Door routes in RouteLogic te maken, bespaar je uren tijd met plannen per dag. Daarnaast bespaar je minimaal 70% brandstof, dankzij een efficiëntere en snellere routeberekening. 
Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie

Jouw opdrachten automatisch in RouteLogic met de API-koppeling. Zodat jij geen handmatig werk meer hoeft te doen. Je kan opdrachten ook handmatig of via een Excel bestand toevoegen. 

Routes voor meerdere voertuigen
Met RouteLogic bereken je bezorgroutes voor meerdere voertuigen, chauffeurs en depots. Met één druk op de knop maak je perfecte routes. 
Stuur Track-and-trace
e-mails/SMS
Laat je klanten weten hoe laat je er bent, per SMS en e-mail. Met de nauwkeurige en dynamische venstertijden weet jouw klant altijd precies hoe laat je komt. Zodat jij meer 5-sterren beoordelingen krijgt.  
Handige Chauffeurs-app
(iOS, Android en webversie)

Je chauffeurs weet precies wat er gedaan moet worden. Met de app navigeren je chauffeurs eenvoudig naar de adressen, tekenen ze voor ontvangst en automatisch een SMS of e-mail gestuurd als een bestelling is afgeleverd. 

Uniek algoritme voor de duurzaamste route
Met ons zelfontwikkelde en unieke algoritme berekenen we voor jou niet alleen de meest efficiente route maar ook de duurzaamste. We berekenen routes door geheel Europa. Dus wil je de grens over, dan is dat met RouteLogic mogelijk.
Gratis routeplanner

Voordelige en efficiënte rittenplanner software

RouteLogic geeft je flexibiliteit en het systeem levert een hoog rendement op. Je tijd wordt nog efficiënter ingezet door de ritten optimaal te berekenen. Als gevolg scheelt dat weer in brandstof en tijd, waarmee je dus flink bespaart. Ideaal, nietwaar? Probeer RouteLogic vandaag nog uit.

Bereken hoeveel je bespaart met RouteLogic

Maandelijkse besparingen wanneer je gebruik maakt van RouteLogic

Niet inbegrepen in dit bedrag: de verlaging van je co2 uitstoot, de toegenomen bezorgervaring bij je klanten en de lagere werkdruk bij je chauffeurs.

Probeer RouteLogic
7 dagen gratis

Veelgestelde vragen

Routeoptimalisatie is het proces van het vinden van de meest kosteneffectieve route voor een reeks tussenstops. Veel mensen denken dat dit betekent dat je de kortste afstand of snelste tijd moet vinden tussen punt A en punt B, maar dit klopt niet helemaal. Routeoptimalisatie wordt gebruikt wanneer u de rijtijd voor meerdere tussenstops wilt minimaliseren, terwijl u ook rekening houdt met een reeks complexiteiten, zoals tijdvensters voor klanten, voertuigcapaciteiten, chauffeursschema's en meer.
Het routeoptimalisatie-algoritme van RouteLogic is flexibel genoeg om een ​​breed scala aan routeringsbeperkingen aan te kunnen, zoals voertuigcapaciteit, tijdvaklevering, rijtijden en nog veel meer. Hierdoor kunnen bedrijven snel routes bouwen die passen bij hun bedrijfsmodel. Onze optimalisaties zijn gericht op het verminderen van het aantal voertuigen op de weg en/of het aantal gereden kilometers. Combineer deze twee dingen samen en bedrijven kunnen hun routeplanningstijd tot 95% verkorten en kosten zoals chauffeurslonen en brandstof minimaal 30-40% verlagen. Onze engineers zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de efficiëntie en flexibiliteit van ons algoritme voor routeoptimalisatie. RouteLogic heeft één van de meest robuuste en efficiënte routeringsalgoritmen op de markt.
De software van RouteLogic kan overal in Europa worden gebruikt, maar er zijn enkele beperkingen. Onze software gebruikt gegevens van Google Maps en OpenStreet Maps om respectievelijk adressen te vinden en routes te maken. Als jouw bedrijf zich in een gebied met onnauwkeurige kaartgegevens bevindt, kan je mogelijk problemen ondervinden bij het gebruik van ons platform. De beste manier om de kwaliteit van de kaartgegevens in uw regio te controleren, is door te proberen jouw gegevens in een gratis proefperiode te uploaden.

Routeoptimalisatie van RouteLogic is krachtig en efficiënt. We kunnen een groot aantal routeringsbeperkingen aanpakken, waaronder:

 • Tijdvaklevering;
 • Voertuigcapaciteit;
 • Vast of flexibel start- eindadres van de voertuigen;
 • Vast of flexibel start- eindtijd van de voertuigen;
 • Vaste of flexibele laad- lostijd per opdracht;
 • Vaste bezorgdatum of een datumreeks;
 • Rekening houden met verkeer- en wegwerkzaamheden;
 • Routes over landgrenzen heen;
 • Meerdere opdrachten verdelen over al jouw voertuigen of juist rijden met zo min mogelijk voertuigen;
 • Bepaal zelf de volgorde van je opdrachten;
 • Combineer bezorg- en retour opdrachten voor nog efficiëntere routes;
 • Voeg (spoed)opdrachten na de routeoptimalisatie toe met behoud van volgorde of calculeer je route opnieuw.

Je kan alle bovenstaande routeringsbeperkingen optimaliseren om:

 • Rijtijd te verminderen;
 • Afgelegde afstanden te verminderen;
 • Zo min mogelijk chauffeurs en voertuigen per route in te zetten;
 • Bezorg- en retouropdrachten combineren voor minder gereden km's en besparing op chauffeurskosten en brandstof;
 • Aflevertijden communiceren met jouw klanten via track-and-trace die kloppen!
We hebben de meest nauwkeurige voorspellende ETA's op de markt! Dit verbetert niet alleen jouw leveringsefficiëntie, maar, wat nog belangrijker is, je kan een 5-sterrenleveringservaring voor uw klanten creëren. Jouw klanten kunnen erop vertrouwen dat je keer op keer op tijd levert. Hoe doen we dit? Ons routeoptimalisatie-algoritme wordt mogelijk gemaakt door machine learning. We gebruiken elke maand honderduizenden leveringen om de nauwkeurigheid van ons algoritme voortdurend te verbeteren. De voorspelde ETA wordt naar jouw klanten gecommuniceerd met 60 min marge. Als de ETA bijv. 12.00u is dan zal de klant van jouw een bericht krijgen dat je tussen 11.30 - 12.30u bij hun aanwezig bent. Dit geeft je speling voor eventuele onverwachte vertragingen of als je de route toch iets sneller aflegt. 

Gaat het om één voertuig of juist meerdere voertuigen? Verschilt het transporttype of gaat het om meerdere adressen verdeeld over diverse soorten voertuigen op dezelfde dag? Het zijn allemaal variabelen die meegenomen worden in de route-optimalisatie software & app door RouteLogic. Hierdoor is de route-optimalisatie software geschikt voor zowel kleine als grote logistieke volumes. Je betaalt namelijk altijd naar gebruik.

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!