Ga naar inhoud

Transport planning in Excel maken & optimaliseren

Maak jij gebruik van transport planning in Excel? Lees hier hoe transport planning in Excel eruit ziet, hoe het zich verhoudt tot andere transport planning software en hoe je dit optimaliseert. 

Transport planning in Excel maken & optimaliseren

Hoe ziet transport planning in Excel eruit?

Veel bedrijven maken en optimaliseren hun transport planning in Excel, omdat je met dit computerprogramma een goed overzicht kunt maken van je transport logistiek. Excel werkt met spreadsheets, waarin je de verschillende opdrachten gemakkelijk kunt bijhouden. Zo kun je bijvoorbeeld alle chauffeurs onder elkaar zetten, zodat je ten aller tijde weet met welke opdracht zij momenteel bezig zijn. Daarnaast kun je in Excel ook meerdere vakjes naast elkaar creëren, waarin je bijvoorbeeld bij kunt houden wanneer een pakketje is afgeleverd.

Transport planning in Excel maken & optimaliseren

Waarom transport planning in Excel?

Er zijn meerdere redenen waarom bedrijven transport planning in Excel maken en optimaliseren. Excel is een gratis programma, dat vaak standaard op een computer te vinden is. Dit is vooral handig voor startende ondernemers, die Excel een goede basis vinden voor hun transport planning. Daarnaast staat Excel ook bekend als een gebruiksvriendelijk programma. Zo wordt het bijhouden van een goede planning makkelijker en kost het je medewerkers minder tijd.

Gemakkelijk plannen

Transport planning in Excel is onoverzichtelijk

Toch wordt een transport planning in Excel vaak ingewikkelder naarmate jouw bedrijf groeit. Wanneer je dagelijks meerdere chauffeurs moet aansturen en rekening moet houden met tientallen opdrachten, zul je merken dat een transport planning in Excel maken en optimaliseren al snel onoverzichtelijk wordt. Daarom biedt RouteLogic veel meer opties dan transport planning in Excel, RouteLogic maakt het plannen van transport een stuk makkelijker en sneller. 

Hoe verhoudt transport planning in Excel zich tot RouteLogic?

Heeft jouw bedrijf een eigen transportafdeling? Dan is de kans groot dat je gebruik maakt van een routeplanner om opdrachten te kunnen verwerken. Veel bedrijven maken op dit moment gebruik van Excel. Toch is transport planning in Excel maken en optimaliseren niet altijd de juiste en makkelijkste keuze voor jouw bedrijf. Zo worden de routes niet geoptimaliseerd, wat ervoor zorgt dat de chauffeur zelf de snelste route zal moeten bedenken. Gelukkig zijn er veel goede alternatieven die wel optimalisering aanbieden, zoals RouteLogic. Geoptimaliseerde routes is niet het enige voordeel. Hieronder leggen we uit waarom het slim is om over te stappen van transport planning in Excel naar RouteLogic.

RouteLogic in het kort

Plan gemakkelijk gemengde wagenparken
Of je nu alleen diesel voertuigen hebt of ook elektrisch rijdt, RouteLogic is er klaar voor. Eén planning voor je gehele wagenpark.
Stuur Track-and-trace
e-mails/SMS
Laat je klanten weten hoe laat je er bent, per SMS en e-mail. Met de nauwkeurige en dynamische venstertijden weet jouw klant altijd precies hoe laat je komt. Zodat jij meer 5-sterren beoordelingen krijgt.  
Handige Chauffeurs-app
(iOS, Android en webversie)

Je chauffeurs weet precies wat er gedaan moet worden. Met de app navigeren je chauffeurs eenvoudig naar de adressen, tekenen ze voor ontvangst en automatisch een SMS of e-mail gestuurd als een bestelling is afgeleverd. 

Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie

Jouw opdrachten automatisch in RouteLogic met de API-koppeling. Zodat jij geen handmatig werk meer hoeft te doen. Je kan opdrachten ook handmatig of via een Excel bestand toevoegen. 

Bespaar minimaal 70% tijd en brandstof!
Door routes in RouteLogic te maken, bespaar je uren tijd met plannen per dag. Daarnaast bespaar je minimaal 70% brandstof, dankzij een efficiëntere en snellere routeberekening. 
Live inzicht in voortgang routes
De live locatie zorgt ervoor dat jij op de hoogte bent hoe de route verloopt en zie je precies waar en hoever de chauffeur is. Zodat jij altijd op de hoogte bent.  

Waarom is RouteLogic een goed alternatief?

Nu we de voor- en nadelen van een transport planning in Excel maken en optimaliseren op een rijtje hebben gezet, is het belangrijk om te kijken naar de beste alternatieven. RouteLogic staat bekend als één van de populairste routeplanners voor zowel kleine als grote bedrijven. Waarom? Omdat RouteLogic nét dat beetje extra biedt. Zo krijgen de chauffeurs bijvoorbeeld allemaal hun eigen mobiele applicatie ter beschikking.

Met dit systeem houden de medewerkers op kantoor altijd inzicht in de locaties van de chauffeurs en kan er rekening worden gehouden met onverwachte situaties zoals files. Daarnaast denkt de software van RouteLogic met je mee en berekent het bijvoorbeeld de meest efficiënte routes voor je chauffeurs. Dit zorgt niet alleen voor een nauwkeuriger schema, maar ook voor betere communicatie tussen de chauffeurs en de medewerkers op kantoor.

RouteLogic is overigens niet alleen prettig voor jouw bedrijf, maar ook voor de klanten. Zo kun je in het systeem bijvoorbeeld een tijdvaklevering aanbieden. Dit betekent dat jouw klanten weten wanneer de chauffeur voor de deur staat.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Probeer RouteLogic dan nu gratis! 

Bereken hoeveel je bespaart met RouteLogic

Maandelijkse besparingen wanneer je gebruik maakt van RouteLogic

Niet inbegrepen in dit bedrag: de verlaging van je co2 uitstoot, de toegenomen bezorgervaring bij je klanten en de lagere werkdruk bij je chauffeurs.

Probeer RouteLogic
7 dagen gratis
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!