Ga naar inhoud

Bezorgroute maken & plannen (app & software)

Bezorgroutes die gemaakt worden vóór jou, niet dóór jou. Het plannen en optimaliseren van bezorgroutes is van vitaal belang voor bedrijven die afhankelijk zijn van logistiek. Het efficiënt uitstippelen van routes kan leiden tot aanzienlijke besparingen op kosten, tijd en brandstof. Bezorgroute maken & plannen met app & software van RouteLogic is eenvoudig voor al jouw chauffeurs. Bespaar tijd, werk efficiënt, betaal naar gebruik en ontdek alle mogelijkheden met RouteLogic!
 
Bezorgroute maken & plannen (app & software)

Waarom Efficiënte Bezorgroutes Cruciaal Zijn

Het maken en plannen van een bezorgroutes is de sleutel tot een succesvolle logistieke operatie. Of je nu producten levert aan klanten, diensten verleent, of verse producten distribueert, een doordachte routeplanning kan aanzienlijke voordelen opleveren. Het minimaliseert onnodige kilometers en optimaliseert de leveringstijd, wat leidt tot kostenbesparingen en tevreden klanten. Hier zijn enkele redenen waarom efficiënte bezorgroutes van cruciaal belang zijn:

 1. Kostenbesparingen
 2. Tijdsbesparing
 3. Klanttevredenheid
 4. Minder Milieu-impact
 5. Schaalbaarheid
Medicijnen bezorgen: wat zijn de regels?

Handmatig vs. Geautomatiseerd Bezorgroute maken

Traditioneel werden bezorgroutes handmatig gepland en gemaakt, wat tijdrovend en foutgevoelig kon zijn. Een logistieke planner moest rekening houden met variabelen zoals afstand, verkeersomstandigheden en tijdvensters voor levering. Deze methode is vaak niet praktisch als er veel leveradressen zijn.

Moderne technologie heeft echter geautomatiseerde routeplanning mogelijk gemaakt. RouteLogic maakt voor jouw chauffeur altijd de meest efficiënte bezorgroute. RouteLogic is een routeplanning software, waarmee je zowel de meest efficiënte routes inplant als communiceert met je klanten en chauffeurs. Ontdek de voordelen van een bezorgroute maken en plannen voor jouw bedrijf:

 • Automatiseer het maken en plannen van dagelijkse bezorgroutes
 • Bezorgroute maken en plannen voor meerdere wagens en chauffeurs
 • Bespaar benzine, tijd en geld met een bezorgroute maken
 • Realtime updates versturen op basis van verkeersinformatie en files
Route uitstippelen

5 tips om Kosten te Besparen met je Eigen Bezorgdienst

Bedrijven die zelf bestellingen bezorgen kennen het, de kosten rijzen de pan uit. Hoe bespaar je op de vele kosten? Wij geven je 5 tips.

 1. Stimuleer je chauffeurs om zuinig te rijden
 2. Houd je voertuigen in topconditie met tijdig onderhoud
 3. Kies het juiste voertuig voor je bezorgopdrachten om je bezorgkosten te verlagen
 4. Optimaliseer je routes om kortere afstanden te rijden en minder brandstof en tijd kwijt te zijn
 5. Wees een beetje lief voor je chauffeurs
Efficiënte bezorgroute maken

Bezorgroute maken op een Efficiënte manier

Er zijn verschillende routeplanning softwareoplossingen en apps beschikbaar om bedrijven te helpen bij het optimaliseren van hun bezorgroutes. Deze tools variëren in complexiteit en functies, maar ze hebben allemaal als doel om het planningsproces te vereenvoudigen en te verbeteren. Hoewel Google Maps handig is voor eenvoudige routeplanning, is het beperkt als het gaat om complexe logistiek, zoals het plannen van routes voor meerdere voertuigen.

De hele week op kantoor in de weer zijn met Google Maps, Excel, telefoontjes en mailtjes om bezorgroutes te maken; dat is niet wat je wilt. En daarom heeft RouteLogic het hele proces geautomatiseerd. Rekening houdend met verkeer, weersomstandigheden en tijdvakken, waardoor de planning realistisch en haalbaar is. Staat je chauffeur toch onverwachts in de file? Dan wordt de klant gemakkelijk op de hoogte gesteld door middel van een sms. In een paar muisklikken maak je de meest optimale bezorgroutes voor jouw bedrijf.

Deze bedrijven gingen je voor met de beste bezorgroute maken

RouteLogic in het kort

Plan gemakkelijk gemengde wagenparken
Of je nu alleen diesel voertuigen hebt of ook elektrisch rijdt, RouteLogic is er klaar voor. Eén planning voor je gehele wagenpark.
Stuur Track-and-trace
e-mails/SMS
Laat je klanten weten hoe laat je er bent, per SMS en e-mail. Met de nauwkeurige en dynamische venstertijden weet jouw klant altijd precies hoe laat je komt. Zodat jij meer 5-sterren beoordelingen krijgt.  
Handige Chauffeurs-app
(iOS, Android en webversie)

Je chauffeurs weet precies wat er gedaan moet worden. Met de app navigeren je chauffeurs eenvoudig naar de adressen, tekenen ze voor ontvangst en automatisch een SMS of e-mail gestuurd als een bestelling is afgeleverd. 

Bespaar minimaal 70% tijd en brandstof!
Door routes in RouteLogic te maken, bespaar je uren tijd met plannen per dag. Daarnaast bespaar je minimaal 70% brandstof, dankzij een efficiëntere en snellere routeberekening. 
Live inzicht in voortgang routes
De live locatie zorgt ervoor dat jij op de hoogte bent hoe de route verloopt en zie je precies waar en hoever de chauffeur is. Zodat jij altijd op de hoogte bent.  
Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie

Jouw opdrachten automatisch in RouteLogic met de API-koppeling. Zodat jij geen handmatig werk meer hoeft te doen. Je kan opdrachten ook handmatig of via een Excel bestand toevoegen. 

Beste bezorgroute

Het Beste Overzicht voor Bezorgroutes

De beste bezorgroute maken met RouteLogic zorgt er ook voor dat chauffeurs precies weten hoe hun dag eruitziet, hoe laat ze ergens arriveren en flexibiliteit in hun alternatieve bezorgroutes. Dankzij de track-and-trace weten de geadresseerden ook tot op 30 minuten nauwkeurig wanneer de bezorger langskomt, waardoor zij niet een hele dag hoeven af te wachten.

RouteLogic houdt rekening met alles dat van belang is voor de kortste route. Op basis daarvan zal het de beste bezorgroute maken. Dit zorgt voor tijdswinst en je bespaart op de brandstofkosten. Kortom, een win-win voor jou, je klanten én bezorgers!

Wil je weten wat de beste routeplanner in jouw situatie is? We hebben de beste routeplanners voor je op een rijtje gezet.

Chauffeurs-app (routeplanner voor chauffeur)

Het Kiezen van de Juiste Bezorgroute Oplossing

Bij het kiezen van bezorg route maken en maken met behulp van routeplanningssoftware of apps is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van je bedrijf. Overweeg factoren zoals functionaliteit, schaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en kosten.

Het maken en plannen van bezorgroutes is een essentiële activiteit voor bedrijven die afhankelijk zijn van leveringen. Het kiezen van de juiste routeplanningsoplossing is cruciaal om deze voordelen te maximaliseren en de concurrentie voor te blijven in de wereld van logistiek en bezorging.

Het beste communicatie over bezorgroutes

Is de communicatie binnen het logistieke proces in jouw bedrijf een pijnpunt? Zijn je chauffeurs en klanten niet voldoende op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent de levering? Dan heb je wat te verbeteren.

Bereken hoeveel je bespaart met RouteLogic

Maandelijkse besparingen wanneer je gebruik maakt van RouteLogic

Niet inbegrepen in dit bedrag: de verlaging van je co2 uitstoot, de toegenomen bezorgervaring bij je klanten en de lagere werkdruk bij je chauffeurs.

Probeer RouteLogic
7 dagen gratis
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!