Ga naar inhoud

Kortste route berekenen (met meerdere adressen)

TMS-software (transport management system)

Wat is de kortste route en hoe bereken je die?

Je kan op meerdere manieren routes plannen. Je kan routes plannen op basis van de kortste route, of op basis van de snelste route. Maar wat is het verschil tussen de kortste route en de snelste route berekenen? De kortste route gaat ervan uit dat je zo min mogelijk afstand tussen de opdrachten in je route en in je totale route aflegt. Het doel van de kortste route plannen is zo min mogelijk kilometers rijden. Je rijdt bijvoorbeeld door een dorpskern of je rijdt een langzamere route die je meer tijd kost maar wel korter in afstand is. 
Kortste route berekenen (met meerdere adressen)

Hoe bereken je de kortste route?

Je wilt de kortste route berekenen tussen punt A en punt B. Daarvoor heb je een aantal mogelijkheden. Je kan een website als afstandmeten.nl gebruiken of je maakt gebruik van een routeplanner. De meeste routeplanners kunnen voor jou de kortste route berekenen van het ene adres naar het andere adres. Wil je een route berekenen tussen meerdere adressen? Met de meeste routeplanners die er online te vinden zijn kost dit veel tijd.

Is de kortste route ook sneller?

Je zou denken dat de kortste route in kilometers ook de kortste route in tijd is. Helaas is dit niet altijd waar. We leggen het je uit: je kan van a naar b rijden door een dorpje met 30 kilometer per uur of je rijdt dit stuk van a naar b over de snelweg. De route door het dorp is 5 kilometer, de route over de snelweg is 7 kilometer.  Doordat je op de snelweg een stuk vlotter kan rijden dan door het dorp is het ondanks dat de snelwegroute langer is toch sneller. Wil je meer weten over het rijden van de snelste route? Lees meer over het berekenen van de snelste route?

Tijdsbesparing kortste route

Tijdsbesparing door de kortste route berekenen (met meerdere adressen)

De kortste route berekenen met meerdere adressen kan op dagelijkse basis enorme veel tijdsbesparing opleveren. Wel is dit enorm veel werk om handmatig allemaal uit te zoeken. Als je gebruik maakt van een slimme routeplanner kan je een hoop tijd, geld en frustratie besparen. Een goede routeplanner berekent niet alleen de kortste route voor jou. Het zorgt er ook voor dat chauffeurs op zeer efficiënte wijze van opdracht naar opdracht rijden. Onnodige veel kilometers rijden is verleden tijd. Naast minder tijd kwijt te zijn aan het plannen doordat je dit automatisch doet, bespaar je ook nog eens brandstof. Grote kans dat je in veel gevallen minder voertuigen inzet dan wanneer je handmatig de kortste route berekent.

Brandstof besparen

Kortste route rijden met RouteLogic

Een goede routeplanner om jouw kortste routes te berekenen is RouteLogic. RouteLogic stelt je in staat om de kortste route te berekenen op basis van allerlei factoren. Denk aan het aantal opdrachten, verkeer- en weersomstandigheden en tijdvakken (bijv. 9.00-10.00u). Het levert je naast tijdsbesparing ook brandstofbesparing op. Chauffeurs rijden de kortste en meest efficiënte route met meerdere adressen, dit houdt automatisch in dat je minder brandstof nodig hebt voor dezelfde route. Met de routeplanner bespaar je tot wel 30% op brandstofkosten. Naast brandstofbesparing biedt de routeplanner van RouteLogic nog veel meer voordelen. Bekijk deze voordelen hieronder. 

Wij nemen jouw wensen mee, want door het slimme algoritme maakt RouteLogic de kortste bezorgroute voor al jouw voertuigen. Dat scheelt je flink in de kosten, je bespaart tijd en brandstof! 

Variabele kortste routes

Variabele en kortste routes berekenen

Is je rit elke dag anders? Ook dan is de kortste route berekenen met meerdere adressen ideaal via RouteLogic. Je kunt handmatig stops toevoegen met een Excel-bestand of je koppelt je eigen systeem of webshop met onze API. RouteLogic gaat met alle informatie over jouw opdrachten automatisch voor je aan de slag om de kortste route te berekenen, zodat je rit zo snel en efficiënt mogelijk verloopt.

Meerdere voertuigen

Meerdere voertuigen

Als je meerdere voertuigen hebt om jouw orders weg te brengen, weet je hoe complex het maken van een goede en de kortste route is. RouteLogic maakt het je makkelijk. Plaats al je opdrachten in RouteLogic en wij berekenen de kortste route voor alle voertuigen, tonen per voertuig waar de chauffeur heen moet en sturen jouw klanten een track-and-trace sms of e-mail hoe waarin staat hoe laat ze je kunnen verwachten. 

Dit bespaart je vooraf al heel veel tijd. Die tijd besteed je aan het overtreffen van de verwachtingen van jouw klanten door net even dat kleine beetje extra service of aandacht te geven. Ga aan de slag met de kortste route berekenen via RouteLogic.

RouteLogic in het kort

Bespaar minimaal 70% tijd en brandstof!
Door routes in RouteLogic te maken, bespaar je uren tijd met plannen per dag. Daarnaast bespaar je minimaal 70% brandstof, dankzij een efficiëntere en snellere routeberekening. 
Routes voor meerdere voertuigen
Met RouteLogic bereken je bezorgroutes voor meerdere voertuigen, chauffeurs en depots. Met één druk op de knop maak je perfecte routes. 
Handige Chauffeurs-app
(iOS, Android en webversie)

Je chauffeurs weet precies wat er gedaan moet worden. Met de app navigeren je chauffeurs eenvoudig naar de adressen, tekenen ze voor ontvangst en automatisch een SMS of e-mail gestuurd als een bestelling is afgeleverd. 

Stuur Track-and-trace
e-mails/SMS
Laat je klanten weten hoe laat je er bent, per SMS en e-mail. Met de nauwkeurige en dynamische venstertijden weet jouw klant altijd precies hoe laat je komt. Zodat jij meer 5-sterren beoordelingen krijgt.  
Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie

Jouw opdrachten automatisch in RouteLogic met de API-koppeling. Zodat jij geen handmatig werk meer hoeft te doen. Je kan opdrachten ook handmatig of via een Excel bestand toevoegen. 

Live inzicht in voortgang routes
De live locatie zorgt ervoor dat jij op de hoogte bent hoe de route verloopt en zie je precies waar en hoever de chauffeur is. Zodat jij altijd op de hoogte bent.  

Deze bedrijven berekenen hun kortste routes al met RouteLogic

Bereken hoeveel je bespaart met RouteLogic

Maandelijkse besparingen wanneer je gebruik maakt van RouteLogic

Niet inbegrepen in dit bedrag: de verlaging van je co2 uitstoot, de toegenomen bezorgervaring bij je klanten en de lagere werkdruk bij je chauffeurs.

Probeer RouteLogic
7 dagen gratis
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!