Ga naar inhoud

Retail distributie

RouteLogic: de beste distributie software

Dagelijks worden er enorm veel (online) bestellingen geplaatst en het is zaak de producten zo snel mogelijk bij de klant te krijgen. Het plannen, rijden, bezorgen en afleveren kan een zeer ingewikkelde puzzel zijn om zelf uit te voeren en daarom is daar routeplanning software voor. Maar in het kader van distributie software zijn weer verschillende opties en het is zaak daarin de beste oplossing te vinden voor jouw onderneming. De goederenstroom in logistiek opzicht moet immers op de meest efficiënte wijze verlopen zonder al te veel onderbrekingen of belemmeringen.

Gratis routeplanner

Efficiënt routes plannen met RouteLogic

Met RouteLogic heb je daarin jouw partner gevonden. Onze distributie software is dankzij de schaalbaarheid op diverse branches toepasbaar, dus ook uitstekend geschikt voor de goederenstroom in logistiek opzicht. Bijvoorbeeld vanuit het magazijn of warenhuis, waarbij de software alle orders in een bepaalde regio of landelijk samenvoegt en daarin de optimale route berekent. Dit geeft je op voorhand een duidelijk zicht op de tijd en kosten die de chauffeur maakt om de bezorging te realiseren.

  • Spoedopdrachten of wijzigingen zijn direct zichtbaar voor de chauffeur;
  • Zie precies of chauffeurs voor- of achter op schema lopen;
  • Zie direct hoeveel kilometer een route is en hoeveel tijd het kost;
  • Verdeel al je opdrachten automatisch over zo min mogelijk voertuigen.
Bezorgroute plannen

Meerdere combinatiemogelijkheden

De schaalbaarheid van de distributie software maakt het mogelijk om heel flexibel met de materie om te gaan. Bestaat de route niet uitsluitend uit bezorgen, maar ook uit ophalen? Dan is dat geen enkel probleem, daar kun je de software op aanpassen middels eenvoudige instellingen. Maar ook kunnen we nog een stapje verder gaan. In de retail & distributie industrie heb je vaak te maken met meerdere leveranciers die hun producten op een bepaald adres of adressen moeten krijgen. Ook dat kan geregeld worden.

Om de goederenstroom qua logistiek zo gestroomlijnd mogelijk in te richten, kun je meerdere goederenstromen met elkaar combineren op één route. Ook is het mogelijk dit uit te zetten over bijvoorbeeld meerdere voertuigen. Het zijn allemaal secundaire elementen die door de flexibiliteit en schaalbaarheid van het programma ingesteld kunnen worden, zonder dat het aanvankelijke doel uit beeld raakt en dat is snel, efficiënt en binnen tijdvakken bezorgen.

  • Pas per voertuig en per route de start- en eind locatie en tijd aan
  • Hou in je route rekening met retouropdrachten en plan ze automatisch in
  • Combineer opdrachten van meerdere bedrijven in je routes
Snelste route berekenen (met meerdere adressen)

Distributie software van Routelogic

Je krijgt alle vrijheid om er het meeste uit te halen en dat maakt RouteLogic mogelijk met de distributie software, wat dé maatoplossing is voor bezorgdiensten. Ontdek nu zelf de mogelijkheden via een gratis trial of vraag een vrijblijvende demo aan, we weten zeker dat we je kunnen overtuigen.

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!