Ga naar inhoud

Efficiënt medicijnen bezorgen met RouteLogic

Niet iedereen is in de gelegenheid om langs de apotheek te gaan, maar het is wel van belang om medicijnen bij de juiste mensen te krijgen. Zo is het mogelijk om een apotheek bezorging op te zetten en dat moet natuurlijk zo efficiënt en praktisch mogelijk verlopen. Dit kan met RouteLogic, de routeplanning software die je net dat beetje extra geeft dankzij allerlei extra features. Dit tilt de apotheek bezorgservice naar een hoger plan, waardoor medicijnen op een efficiënte manier bezorgd worden. 

Medicijnen bezorgen: wat zijn de regels?

Medicijnen bezorgen: wat zijn de regels?

Het bezorgen van medicijnen vereist naleving van strikte voorschriften, die variëren per land en regio. Essentiële aspecten zijn het verkrijgen van de juiste vergunningen en licenties, inzetten van gekwalificeerd personeel, beschermen van de privacy en gegevens van patiënten, en het correct verpakken en opslaan van medicijnen om hun effectiviteit te behouden tijdens transport.

Voor sommige medicijnen is een geldig recept van een erkende zorgverlener noodzakelijk. Traceerbaarheid en tijdsvensters kunnen ook verplicht zijn. Het is cruciaal om lokale voorschriften te raadplegen en te volgen, omdat niet-naleving zowel juridische gevolgen als risico's voor de gezondheid van patiënten kan hebben. Het raadplegen van gezondheidsautoriteiten of juridisch advies wordt sterk aanbevolen voor naleving.

Bezorgroute plannen

Apotheek bezorgservice met RouteLogic

Met de software van RouteLogic is het mogelijk om medicijnen op een zeer efficiënte manier te bezorgen, zodat de route perfect op de adressen afgestemd wordt. Dit zorgt voor een toename in het aantal afgeleverde orders per uur en een kostenbesparing op brandstof en tijd, gezien de software altijd naar de beste route zoekt qua rit en tijd. Dit terwijl het voorzien is van pharma track and trace software, zodat de bezorger altijd nauwkeurig gevolgd kan worden.

  • In enkele seconden de meest efficiënte route;
  • Pas per voertuig en per route de start- en eind locatie en tijd aan;
  • Ontwijk files en navigeer altijd de snelste route naar je bestemming.
Gratis routeplanner

Apotheek bezorgservice zelf regelen

Doordat RouteLogic schaalbaar en intuïtief is ingericht, stelt jou dat in staat om het bezorgen van medicijnen geheel zelf te regelen zonder afhankelijk van derden te zijn. De software geeft je veel in te stellen parameters naargelang wat voor jouw prioriteit heeft en op basis daarvan zal de software zijn werk doen. Dit maakt dat de koerier zijn werk op een prettige manier kan uitvoeren en als aansturende partij heb je altijd duidelijk overzicht.

Belangrijk in deze vorm van een apotheek bezorgservice opzetten is ook dat de ontvanger van de medicijnen precies kan zien waar de koerier uithangt en een tijdvak krijgt, dat nagenoeg altijd accuraat is. En bij vertraging, krijgt de ontvanger direct melding. Bij medicijnen bezorgen is het minstens zo belangrijk dat de software ook de optie ingebouwd heeft voor tekenen bij ontvangst, zodat je altijd de garantie hebt dat de medicijnen worden afgeleverd.

  • Door de live locatie zien klanten waar de chauffeur is;
  • Informeer klanten bij start van de route, tijdens en bij het afleveren;
  • Stuur automatisch een update bij vertraging met nieuwe aankomsttijd.
Chauffeursapp

Ontdek medicijnen bezorgen met RouteLogic

En dit zijn dan slechts een greep uit de vele features die RouteLogic te bieden heeft. Medicijnen bezorgen wordt praktischer en efficiënter dan ooit met RouteLogic. Zelf ervaren? Probeer onze software met pharma track and trace dan geheel kosteloos uit en ontdek zelf het verschil en de voordelen. Of vraag een kosteloze demo met één van onze specialisten aan.

 

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!