Ga naar inhoud
RouteLogic - logo wit Created with Sketch. Inloggen Account maken

Zo realiseer je in 4 stappen routeoptimalisatie voor jouw bezorging

Door: Helen
07 oktober 2020
Wil je efficientere routes rijden? Wij vertellen je in deze blog hoe je in 4 stappen je routes optimaliseert voor bezorging.

Routeoptimalisatie omvat het optimaliseren van routes, waardoor er een efficiënte bezorging van pakketten of diensten plaatsvindt. Zeker voor grote bedrijven die dagelijks bezig zijn met het plannen van routes, is routeoptimalisatie een belangrijk speerpunt. Door routes te optimaliseren, bespaar je tijd, geld en benzine. Voertuigen en chauffeurs kunnen efficiënter worden ingezet en dit is natuurlijk gunstig voor elk (logistiek) bedrijf.

Om routeoptimalisatie te realiseren, zijn er verschillende stappen nodig. Wij hebben de 4 belangrijkste stappen voor je op een rij gezet.

Stap 1: Zorg voor het juiste boekhoudpakket

Heb jij overzicht in alle orders en houd je dit nauwkeurig bij? Dit is onwijs belangrijk bij het inrichten van een efficiënt logistiek proces. Zorg er daarom voor het juiste boekhoudpakket wordt gebruikt. Handmatig orders inschieten is verleden tijd, deze processen worden door ERP- en CRM-pakketten steeds vaker geautomatiseerd. Hierdoor weet je in ieder geval zeker dat je zelf niets over het hoofd ziet.

Stap 2: Zorg voor voldoende voertuigen en chauffeurs

Nog een belangrijke stap in routeoptimalisatie, is het zorgen voor voldoende voertuigen en chauffeurs. Je kunt tenslotte meer pakketten bezorgen wanneer er 20 chauffeurs rondrijden dan wanneer er slechts één chauffeur rijdt. Hetzelfde geldt voor de voertuigen. Hoe meer voertuigen je hebt, hoe meer laadcapaciteit je hebt.

Stap 3: Gebruik routeoptimalisatie software

Om het proces tot routeoptimalisatie te versnellen en vereenvoudigen, is een routeoptimalisatie software de perfecte oplossing. Een routeplanning software maakt het mogelijk om efficiënte routes te plannen in slechts enkele seconden. RouteLogic is een routeoptimalisatie software, waarbij het mogelijk is om efficiënte routes te plannen met meerdere wagens en voertuigen.

Wanneer je je boekhoudpakket koppelt aan RouteLogic, worden opdrachten automatisch ingeladen in de software. Om een route te plannen, selecteer je vervolgens de gewenste voertuigen en chauffeurs. In slechts enkele seconden plant RouteLogic een efficiënte route. Supersnel en nauwkeurig!

Stap 4: Communiceer met je chauffeur en klant

Naast een geoptimaliseerde route, is het ook belangrijk om transparant en open te communiceren met je chauffeurs en je klanten. Routeoptimalisatie is niet compleet zonder communicatie. RouteLogic biedt een chauffeurs-app aan, waarin de route te zien is, evenals belangrijke order- en klantgegevens. De klant ontvangt een track and trace via e-mail of sms met het tijdvak waarin de chauffeur langskomt. Als er onverwachts iets wijzigt, kan de chauffeur via de app contact opnemen met de klant. Zo is iedereen altijd up-to-date.

De voordelen van RouteLogic op een rij

Maak de beste routes
RouteLogic berekent je optimale route in seconden. RouteLogic vermijdt files, houdt rekening met het verwachte weer én gebruikt Artificial Intelligence.
Communicatie
Houd je klanten én chauffeurs continu up-to-date door middel van goede communicatie. Bij RouteLogic is het mogelijk om updates over de bezorging te versturen via e-mail of sms.
Meerdere wagens
Met RouteLogic bereken je optimale routes met meerdere wagens, chauffeurs en depots. Met één druk op de knop maak je de meest efficiënte routes.
Importeer opdrachten
Voeg handmatig opdrachten toe, importeer met Excel of koppel je CRM, webshop of een ander systeem zodat je opdrachten direct in RouteLogic worden getoond. Super eenvoudig!
Track-and-Trace
Informeer jouw klanten per e-mail en SMS over de aflevertijd, met een nauwkeurigheid van 30 minuten. 
Chauffeurs-app
Chauffeurs krijgen een handige app die werkt op elke telefoon/tablet. Direct navigeren en alle informatie van de opdrachten binnen handbereik. 
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!