Ga naar inhoud

Routeplanner met laadpalen (app)

Door: Helen
Elektrische voertuigen (EV's) zijn steeds populairder geworden als een milieuvriendelijkere en duurzamere vorm van transport. Toch ervaren EV-chauffeurs nog steeds uitdagingen, zoals het vinden van laadpalen tijdens lange ritten. Gelukkig bieden routeplanner-apps met laadpalen een oplossing voor dit probleem. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze handige apps, hun functies en voordelen, en enkele populaire opties verkennen om elektrisch rijden nog gemakkelijker te maken.

Het belang van laadpalen voor elektrische voertuigen

De groei van elektrische mobiliteit

Elektrische mobiliteit groeit snel, gedreven door de behoefte aan schonere en duurzamere vormen van transport. EV's worden steeds vaker gezien als de toekomst van mobiliteit, maar om deze toekomst te realiseren, is een goed ontwikkelde laadinfrastructuur essentieel. Het vinden van laadpalen moet eenvoudig en handig zijn, en dat is waar routeplanner-apps met laadpalen in beeld komen.

Wat zijn routeplanner apps met laadpalen?

De functionaliteit van routeplanner apps met laadpalen

Routeplanner-apps met laadpalen zijn speciaal ontworpen om elektrische voertuigen te begeleiden tijdens hun reizen. Ze bieden gedetailleerde routes die rekening houden met de locaties van laadpalen, zodat chauffeurs efficiënt kunnen plannen waar en wanneer ze moeten opladen. Deze apps bieden realtime informatie over laadpalen, inclusief beschikbaarheid en compatibiliteit met verschillende EV-modellen.

Beschikbare functies en gegevensbronnen

Om nauwkeurige informatie te verschaffen, vertrouwen deze apps op gegevensbronnen zoals openbare laadnetwerken en privélaadstations. Ze werken voortdurend hun informatie bij om ervoor te zorgen dat EV-chauffeurs toegang hebben tot actuele en betrouwbare gegevens. Dit is van cruciaal belang om een soepele en stressvrije reis te garanderen.

De voordelen van routeplanner apps met laadpalen

Stressvrij elektrisch rijden

Een van de meest opvallende voordelen van routeplanner-apps met laadpalen is het vermogen om stressvrij elektrisch rijden mogelijk te maken. Met gedetailleerde routeplanning en realtime laadpaalinformatie kunnen chauffeurs erop vertrouwen dat ze hun bestemming kunnen bereiken zonder zich zorgen te maken over het leegraken van hun batterij. Dit verhoogt het vertrouwen van EV-chauffeurs en moedigt meer mensen aan om over te stappen op elektrisch rijden.

Tijds- en kostenbesparing

Naast het verminderen van stress zorgen deze apps ook voor aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen. Effectieve routeplanning betekent minder tijd en energie verspillen aan het zoeken naar laadpalen, en daardoor kunnen chauffeurs hun reizen efficiënter plannen. Dit kan resulteren in lagere laadkosten en een verbeterde algehele rijervaring.

Populaire routeplanner app met laadpalen: RouteLogic

Eén van de meest populaire routeplanner-app met laadpalen is RouteLogic. RouteLogic biedt een intuïtieve gebruikerservaring en uitgebreide functies voor EV-chauffeurs. Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk laadstops plannen, de beschikbaarheid van laadpalen controleren en realtime updates ontvangen over laadtijden. 

Hoe routeplanner apps met laadpalen te gebruiken

RouteLogic is een routeplanner die voor meerdere adressen en voertuigen met 1 druk op de knop optimale routes maakt. RouteLogic houdt rekening met rijtijden, met service tijd op locatie voor installatie of bijv. laden en lossen en met de actieradius. Actieradius is enorm belangrijk wanneer je met elektrische bestelbussen rijdt. RouteLogic berekent automatisch welke laadpaal het meest geschikt is om te laden. Er wordt rekening gehouden met slimme laadstrategieen (bijv. in de pauze van de chauffeur laden), met het type stekker van het voertuig en snellaadstations. Meer informatie is hier te lezen

Alles begint met het aanmaken van een account op www.routelogic.nl 

De toekomst van routeplanner apps met laadpalen

Terwijl routeplanner-apps met laadpalen nu al enorm nuttig zijn, staan er spannende ontwikkelingen op de horizon. We kunnen verwachten dat deze apps geavanceerde voorspellende analyse zullen gebruiken om nog nauwkeuriger te plannen en zich aan te passen aan verkeers- en weersomstandigheden. Dit zal de efficiëntie van het laden verder verbeteren en het gebruik van EV's nog aantrekkelijker maken.

Duurzaamheid en Milieubewustzijn

Een andere belangrijke trend is de groeiende nadruk op duurzaamheid en milieubewustzijn in de mobiliteitssector. Routeplanner-apps met laadpalen kunnen hieraan bijdragen door routes efficiënter te plannen, wat resulteert in minder verkeersopstoppingen en verminderd brandstofverbruik. Deze apps dragen bij aan een groenere toekomst van mobiliteit en ondersteunen milieubewuste keuzes van chauffeurs.

Vereenvoudiging van elektrisch rijden met routeplanner apps met laadpalen

Routeplanner-apps met laadpalen zijn de sleutel tot het vereenvoudigen van elektrisch rijden. Ze bieden gebruikers de zekerheid dat ze hun bestemming kunnen bereiken zonder zich zorgen te maken over het leegraken van hun batterij. Met gedetailleerde routeplanning, realtime laadpaalinformatie en handige functies maken deze apps elektrisch rijden stressvrij en efficiënt. Zo bespaar je tijd en geld. En heel belangrijk je klant krijgt ondanks het laden toch een nauwkeurige aankomsttijd gecommuniceerd. 

Maak nú gratis je eerste routes met RouteLogic en ontdek hoe snel je efficiënte elektrische bezorgroutes maakt.

Gerelateerde artikelen

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!