Ga naar inhoud
RouteLogic - logo wit Created with Sketch. Inloggen Account maken

Route uitstippelen voor jouw bezorging? Zo doe je dat.

Door: Helen
07 oktober 2020
Wij vertellen je in deze blog hoe je op een efficiente manier routes uitstippelt voor jouw bezorging. Zo bespaar je geld, tijd én benzine.

Bij het maken van een efficiënte routeplanning komt veel organisatie kijken. Zeker als je veel leveradressen hebt op een dag, kan het planningstechnisch een uitdaging zijn om een route uit te stippelen. Daarom hebben wij tips voor je verzameld voor het efficiënt uitstippelen van jouw route.

Route uitstippelen met de auto

Of je nu producten bezorgt bij klanten, een dienst of service levert of versproducten verspreidt, een routeplanning is onmisbaar. Door een efficiënte route te plannen, bespaar je tijd, geld en benzine. Zo voorkom je dat je chauffeurs onnodig veel kilometers maken.

Hoe zorg je voor een efficiënte route? Sommige bedrijven hebben een logistiek planner in dienst. Ideaal voor wanneer je het volledige logistieke proces in eigen huis hebt. Heb je dit niet, maar wil je toch de beste route uitstippelen voor jouw bezorgproces? Dan kun je gebruik maken van routeplanning software.

Logistiek planner vs. routeplanning software

Een logistiek planner heeft een belangrijke functie binnen een bedrijf. Een planner zorgt namelijk voor het plannen van de volledige logistiek. Van voorraadbeheer tot de uiteindelijke routeplanning. Er gaat onwijs veel tijd zitten in het handmatig plannen van routes. De logistiek planner besteedt hier een aanzienlijk deel van zijn of haar tijd aan. Dit moet anders kunnen. Met routeplanning software, wordt het uitstippelen van routes vereenvoudigd. Hiermee wordt tijd en geld bespaard.

Routes uitstippelen met RouteLogic

RouteLogic is een routeplanning software, gespecialiseerd in het efficiënt uitstippelen van routes. Je voert bij RouteLogic je opdrachten handmatig óf automatisch in via je ERP of CRM-pakket. De software biedt de mogelijkheid om standaard los- en laadtijden in te stellen. Ook kun je per order een specifiek tijdvak meegeven. Zo weet je klant altijd wanneer het pakket verwacht kan worden. RouteLogic gaat vervolgens aan de slag met het uitstippelen van de meest efficiënte route. Dit gebeurt in slechts enkele seconden. Razendsnel én onwijs efficiënt!

Meerdere voertuigen en chauffeurs

Het verschil met andere routeplanning software? Bij RouteLogic kun je routes uitstippelen met meerdere voertuigen en chauffeurs. Je voert simpelweg je chauffeurs en de bijbehorende voertuigen in en de software berekent wat de meest efficiënte route is. Zo weet je zeker dat je chauffeurs niet overbodige kilometers maken.

Communicatie met klant en chauffeur

Communicatie is een belangrijke factor binnen logistiek. Om ervoor te zorgen dat de planning soepel verloopt, moet er transparant gecommuniceerd worden met de chauffeur en de klant. RouteLogic biedt een gratis app aan, waarin chauffeurs kunnen zien welke route zij moeten rijden en waarin zij alle order- en klantgegevens terugvinden. De klant ontvangt een sms of e-mail met daarin een track and trace. Wijzigt er onverwachts iets? Dan kan je chauffeur eenvoudig en snel communiceren met je klant.

Maak de beste bezorgroutes
Maak je optimale bezorgroute in enkele seconden met RouteLogic. Zo vermijd je files en houd je rekening met het verwachte weer met behulp van Artificial Intelligence.
Communicatie
Houd je klanten én chauffeurs continu up-to-date door middel van goede communicatie. Bij RouteLogic is het mogelijk om updates over de bezorging te versturen via e-mail of sms.
Voeg meerdere wagens toe
Met RouteLogic bereken je optimale routes met meerdere wagens, chauffeurs en depots. Met één druk op de knop maak je de meest efficiënte routes.
Stuur Track-and-Trace
Informeer jouw klanten per e-mail en SMS over de aflevertijd, met een nauwkeurigheid van 30 minuten. Je hebt de mogelijkheid om zelf de inhoud van de berichten aan te passen.
Gebruik de Chauffeurs-app
Chauffeurs krijgen een handige app die werkt op elke telefoon/tablet. Direct navigeren en alle informatie van de opdrachten binnen handbereik. 
Betaal naar gebruik
Je betaalt alleen voor wat je gebruikt: of je nou 365 dagen per jaar of alleen in de zomer rijdt en of je nou tien of honderden adressen per dag hebt. Al vanaf € 0,09 excl. BTW per adres.
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!