Ga naar inhoud
RouteLogic - logo wit Created with Sketch. Inloggen Account maken

Vers vlees bezorgen doe je zo!

Overweeg je de bezorging van vers vlees in house te organiseren? Lees dan verder. Op deze pagina wordt namelijk informatie verschaft over vers vlees bezorgen. Zo lees je hoe vers vleesbezorgers de bezorging organiseren, wat belangrijk is voor het transport en hoe je het beste kunt communiceren met de klant.

Vers vlees bezorgen: de uitdagingen

Ben je veel tijd kwijt aan het maken van planningen en routes voor alle bestellingen? Werk je nog met Google Maps? Of Excelsheets die handmatig bijgewerkt moeten worden? En komt een bezorger vaak aan voor een dichte deur? Dan is het tijd om jouw bezorgproces van vers vlees te automatiseren. Zo bespaar je niet alleen tijd, je maakt ook kennis met nieuwe manieren van techniek om jouw logistiek af te stemmen op de wensen van de klant.

Werk volgens THT-regelingen en HACCP-voorschriften

Voor de bezorging van vers vlees, heb je de juiste voorzieningen nodig. Zo dien je een wagenpark te bezitten met gekoelde wagens om de vleesproducten te kunnen vervoeren. Omdat er sprake is van vers vlees, moet er volgens THT-regelingen en HACCP-voorschriften worden gewerkt.

Naast gekoelde wagens, is belangrijk om efficiënte routes te plannen voor het leveren van je versproducten. Zo kun je waarborgen dat het vlees vers bij de eindklant komt. Kies daarom voor een routeplanning software die de meest efficiënte routes berekent.

Geef de consument tijdvakopties

Consumenten zijn gewend een keuze te hebben in het tijdvak van bezorging. Niet alleen als zij online vlees of andere versproducten bestellen, maar ook voor retail en horeca. Wanneer je zelf vers vlees bezorgd, is het verstandig te voorzien in deze wens van de consument.

Met een routeplanning software kun je ervoor te zorgen dat de versbezorging op tijd wordt geleverd. Een tool als RouteLogic biedt de mogelijkheid om tijdvakken toe te voegen aan een route. Bij de bestelling kan hiermee eenvoudig worden aangegeven in welke tijdvakken de versproducten geleverd moeten worden en de routeplanner doet de rest!

Bezorg op maximale capaciteit met meerdere wagens

Om het optimale uit jouw bedrijfsproces te halen kun je ervoor kiezen om je volledige wagenpark in gebruik te nemen. Je plant dan routes in voor alle wagens en kunt hiermee snel een bestelling bezorgen bij de klant. RouteLogic berekent voor meerdere wagens en chauffeurs de meest efficiënte routes. Daarnaast houdt de software rekening met verkeer, weersomstandigheden en laad- en lostijden. 

Communiceer met klant én chauffeur

Houd zowel je klant als je chauffeur altijd op de hoogte van de meest actuele orderinformatie. Door middel van een chauffeurs-app, zien niet alleen de chauffeurs welke route zij die dag rijden, ook jij. Je houdt hiermee overzicht en kunt realtime zien waar de chauffeurs zich bevinden. In de app staan daarnaast belangrijke details over een bezorging, gekoppelt aan een track & trace met de leverdatum en -tijd.

Updates over de bezorging? Die ontvangen klanten per e-mail of SMS.

Succesvol versbezorging organiseren?

Horecaleverancier Lindenhoff transformeerde in korte tijd van B2B horeceabezorger naar B2C, vanwege de gevolgen van de coronacrisis. Met RouteLogic kon deze transformatie succesvol georganiseerd worden, waardoor ze in staat waren om een significant deel van hun producten alsnog te verkopen. Een mooie stap richting logistiek succes. 

Maak de beste bezorgroutes
Maak je optimale bezorgroute in enkele seconden met RouteLogic. Zo vermijd je files en houd je rekening met het verwachte weer met behulp van Artificial Intelligence.
Importeer opdrachten

Voeg handmatig opdrachten toe, importeer met Excel of koppel via onze API jouw CRM, webshop of een ander systeem zodat je opdrachten direct in RouteLogic worden getoond. Super eenvoudig!

Stuur Track-and-Trace
Informeer jouw klanten per e-mail en SMS over de aflevertijd, met een nauwkeurigheid van 30 minuten. Je hebt de mogelijkheid om zelf de inhoud van de berichten aan te passen.
Gebruik de Chauffeurs-app
Chauffeurs krijgen een handige app die werkt op elke telefoon/tablet. Direct navigeren en alle informatie van de opdrachten binnen handbereik. 
Betaal naar gebruik
Je betaalt alleen voor wat je gebruikt: of je nou 365 dagen per jaar of alleen in de zomer rijdt en of je nou tien of honderden adressen per dag hebt. Al vanaf € 0,09 excl. BTW per adres.
Bespaar tijd en brandstof
Bespaar uren tijd met plannen per dag en tot 30%* brandstof door efficiëntere routeberekening. 
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!