Ga naar inhoud

Efficiënt en tijdig plannen als horecaleverancier

Het efficiënt plannen en tijdig en correct leveren van jouw producten is een uitdaging voor jou als horecaleverancier. Jouw klanten zijn erg gebonden aan de levering en dit mag en kan geen vertraging oplopen. Wij vertellen je hoe jij jouw bezorgproces optimaal inricht.  

Efficiënte bezorgroute maken

Bezorgproces in stedelijke gebieden

Restaurant en cafés zitten voornamelijk in de stedelijke gebieden. Het plannen van de route en het bezorgen kan hier een uitdaging zijn. Klanten wensen een specifiek tijdvak waarin ze hun producten willen ontvangen. Met RouteLogic is dit gelukkig geen probleem, hier wordt rekening mee gehouden. Daarnaast berekent de software de meest efficiënte route en houdt de software rekening met vertragingen. Het is mogelijk om dit direct te communiceren met de eindgebruiker.  

  • Maak gebruik van tijdvakken;
  • Ontwijk files en navigeer altijd de snelste route naar je bestemming;
  • Verwachte aankomsttijd.
Voordelen communicatie

Communicatie met de ontvanger

Communicatie met de klant is voor jou als horecaleverancier van groot belang. Jouw klanten willen weten wanneer hun bestelling wordt geleverd. Met tijdvaklevering en track-and-trace van RouteLogic is dit mogelijk. Klanten kunnen een tijdvak opgegeven waarin ze hun bestelling willen verwachten. Daarnaast krijgen ze op de dag zelf een track-and-trace code met het tijdstip waarop ze hun bestelling kunnen verwachten.

  • Informeer klanten bij start route; 
  • Communiceer nauwkeurige aankomsttijden door middel van Track & Trace; 
  • Verwachte aankomsttijd.

Kwaliteit van de producten

Even belangrijk, en misschien nog wel belangrijker is de kwaliteit van de producten. Als horecaleverancier moet je ervoor zorgen dat de producten in goede staat worden geleverd. Dit betekent dat ze moeten worden verpakt en vervoerd onder de juiste omstandigheden om bederf en beschadigingen te voorkomen. Zelf bezorgen is één van de oplossingen. Doordat je de producten zelf gaat bezorgen heb je zelf de regie in handen.

  • Sorteer koel- en vriesbestellingen en selecteer automatisch het juiste voertuig.
  • Bereken nauwkeurig de kosten per bestelling.
  • Plan routes in geheel Europa, combineer Nederlandse en buitenlandse adressen in één route. 
Logo QSTA

De uitdaging van QSTA

QSTA is een online-versmarkt voor foodprofessionals en fungeert als distributieplatform voor nieuwe foodconcepten. De uitdaging? Snel plannen om dagelijkse leveringen te kunnen realiseren en te blijven groeien. Bekijk hoe QSTA RouteLogic optimaal gebruikt om haar unieke bezorgproces te realiseren en hun groei door te zetten.

Deze bedrijven gingen je voor

Vertrouwde route planning software van toonaangevende bedrijven

Hesselink Koffie
QSTA
De Barbecue Boer
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!