Ga naar inhoud

Transport planning software & app (routeplanner)

Bezorgroute plannen

Transport software

Met een enorme toename in online bestellingen neemt ook het transport van deze bestellingen enorm toe. Transport planning software & app (routeplanner) is dan iets wat al snel nodig blijkt en de ideale oplossing beidt. Met transport software plan je efficiënte routes voor alle bestellingen. Met deze software worden alle gemakken voor planners, chauffeurs en jouw klanten in een programma ondergebracht. 

Transport planning software & app (routeplanner)

Meest efficiënte routeplanner software

Planners kunnen met de logistieke software heel specifiek de bezorging instellen en daarbij rekening houden met het weer, laden en lossen, de snelste route én de verkeerssituatie. Dat is voor de planner erg praktisch, die op deze wijze erg efficiënt met de tijd omgaat. De chauffeur weet precies hoe de dag eruitziet en jouw klant weet op een halfuur nauwkeurig wanneer de aflevering plaatsvindt.

Deze bedrijven gebruiken de transport software van RouteLogic

RouteLogic in het kort

Communicatie
Houd je klanten én chauffeurs continu up-to-date door middel van goede communicatie. Bij RouteLogic is het mogelijk om updates over de bezorging te versturen via e-mail of sms.
Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie

Jouw opdrachten automatisch in RouteLogic met de API-koppeling. Zodat jij geen handmatig werk meer hoeft te doen. Je kan opdrachten ook handmatig of via een Excel bestand toevoegen. 

Routes voor meerdere voertuigen
Met RouteLogic bereken je bezorgroutes voor meerdere voertuigen, chauffeurs en depots. Met één druk op de knop maak je perfecte routes. 
Alternatief voor Michelin routeplanner

Transport planner voor efficiënte routes

Voor een efficiënte manier van transport route plannen heb je een transport planning software & app (routeplanner) nodig. Er zijn verschillende transport routeplanners met elk zijn eigen voordelen en gemakken. Een transport planner is noodzakelijk om efficiënte routes te plannen, voor zowel meerdere adressen als meerdere voertuigen. Hierdoor bespaar je geld, tijd en brandstofkosten. 

Chauffeurs-app (routeplanner voor chauffeur)

Routeplanner transport

Bezoek je meerdere adressen op een dag en plan je deze route handmatig? Dan kost je dit veel tijd! Tegenwoordig kan je niet meer zonder een transport planner. Met een transport planning software & app (routeplanner) plan je de snelste en meest efficiënte route. Ook voor meerdere voertuigen. Doordat het plannen van routes geautomatiseerd wordt, bespaar je veel tijd op het handmatig plannen van routes. Daarnaast bespaar je brandstofkosten, en dat is in deze tijd zeker geen overbodige luxe.

TMS-software (transport management system)

RouteLogic, dé transportplanner voor de snelste bezorgroutes

Eén van de vele transport planning software & app (routeplanner) is RouteLogic. RouteLogic is een gebruiksvriendelijke transport planner. Dit wil zeggen dat je op een efficiënte en snelle manier de beste route planner voor jouw transport samenstelt voor meerdere adressen en voertuigen. Uiteraard gaat dat op basis van de adressen die bezocht moeten worden en hierin berekent ons zelfontwikkelde algoritme de snelste route.Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden speciale vervoerswensen zoals venstertijden en laad- en loswerkzaamheden.

Snelste route berekenen (met meerdere adressen)

Voordeel van best route mapping software

RouteLogic geeft planners de ruimte om met de beste route planning software de meest ideale route uit te stippelen, waardoor de bezorging zeer efficiënt zal verlopen. Vanzelfsprekend ontbreekt het niet aan tracking mogelijkheden, zodat de chauffeur te allen tijde gevolgd kan worden. Dit biedt ruimte om in te grijpen op het moment dat er vertragingen ontstaan.

Samen met een vrij specifieke duiding van aankomst, maakt dit RouteLogic tot een ideaal transport software systeem waar iedereen waarde uit haalt. Je weet waar de bezorger is, je plant nauwkeurig en de ontvanger hoeft niet de hele dag thuis af te wachten en heeft dus een prettige ervaring met jouw bedrijf op het gebied van bezorgen. Hierin vormt communicatie een belangrijke schakel, wat vanuit de applicatie mogelijk is.

Snelste route berekenen (met meerdere adressen)

Mobiele chauffeursapp

Chauffeurs worden voorzien van een mobiele app, waardoor ze de transport planner altijd bij de hand hebben. Bovendien levert de software je een flinke tijdsbesparing op dankzij de gepresenteerde routes en dat scheelt weer in de brandstof. Kortom, RouteLogic is als routeplanner voor transport jouw oplossing op maat. Probeer het nu uit!

Gratis routeplanner

Probeer onze transport software uit

RouteLogic komt als transport planning software & app (routeplanner) met diverse voordelen. De adressen kunnen bijvoorbeeld vanuit diverse externe systemen ingelezen worden, wat natuurlijk een hoop tijd scheelt. RouteLogic zal dan de meest efficiënte route bepalen en dat op basis van venstertijden, inclusief track-and-trace. Hierdoor weten de geadresseerden tot op de 30 minuten nauwkeurig wanneer de chauffeur langskomt.

RouteLogic is dé route tracking software om je eigen logistiek te verbeteren. Zelf ook de route management software uitproberen? Ontdek de mogelijkheden en maak een account aan. De transport software zal je absoluut niet teleurstellen!

Bereken hoeveel je bespaart met RouteLogic

Maandelijkse besparingen wanneer je gebruik maakt van RouteLogic

Niet inbegrepen in dit bedrag: de verlaging van je co2 uitstoot, de toegenomen bezorgervaring bij je klanten en de lagere werkdruk bij je chauffeurs.

Probeer RouteLogic
7 dagen gratis

Veelgestelde vragen

Routeoptimalisatie is het proces van het vinden van de meest kosteneffectieve route voor een reeks tussenstops. Veel mensen denken dat dit betekent dat je de kortste afstand of snelste tijd moet vinden tussen punt A en punt B, maar dit klopt niet helemaal. Routeoptimalisatie wordt gebruikt wanneer u de rijtijd voor meerdere tussenstops wilt minimaliseren, terwijl u ook rekening houdt met een reeks complexiteiten, zoals tijdvensters voor klanten, voertuigcapaciteiten, chauffeursschema's en meer.
Het routeoptimalisatie-algoritme van RouteLogic is flexibel genoeg om een ​​breed scala aan routeringsbeperkingen aan te kunnen, zoals voertuigcapaciteit, tijdvaklevering, rijtijden en nog veel meer. Hierdoor kunnen bedrijven snel routes bouwen die passen bij hun bedrijfsmodel. Onze optimalisaties zijn gericht op het verminderen van het aantal voertuigen op de weg en/of het aantal gereden kilometers. Combineer deze twee dingen samen en bedrijven kunnen hun routeplanningstijd tot 95% verkorten en kosten zoals chauffeurslonen en brandstof minimaal 30-40% verlagen. Onze engineers zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de efficiëntie en flexibiliteit van ons algoritme voor routeoptimalisatie. RouteLogic heeft één van de meest robuuste en efficiënte routeringsalgoritmen op de markt.
De software van RouteLogic kan overal in Europa worden gebruikt, maar er zijn enkele beperkingen. Onze software gebruikt gegevens van Google Maps en OpenStreet Maps om respectievelijk adressen te vinden en routes te maken. Als jouw bedrijf zich in een gebied met onnauwkeurige kaartgegevens bevindt, kan je mogelijk problemen ondervinden bij het gebruik van ons platform. De beste manier om de kwaliteit van de kaartgegevens in uw regio te controleren, is door te proberen jouw gegevens in een gratis proefperiode te uploaden.

Routeoptimalisatie van RouteLogic is krachtig en efficiënt. We kunnen een groot aantal routeringsbeperkingen aanpakken, waaronder:

 • Tijdvaklevering;
 • Voertuigcapaciteit;
 • Vast of flexibel start- eindadres van de voertuigen;
 • Vast of flexibel start- eindtijd van de voertuigen;
 • Vaste of flexibele laad- lostijd per opdracht;
 • Vaste bezorgdatum of een datumreeks;
 • Rekening houden met verkeer- en wegwerkzaamheden;
 • Routes over landgrenzen heen;
 • Meerdere opdrachten verdelen over al jouw voertuigen of juist rijden met zo min mogelijk voertuigen;
 • Bepaal zelf de volgorde van je opdrachten;
 • Combineer bezorg- en retour opdrachten voor nog efficiëntere routes;
 • Voeg (spoed)opdrachten na de routeoptimalisatie toe met behoud van volgorde of calculeer je route opnieuw.

Je kan alle bovenstaande routeringsbeperkingen optimaliseren om:

 • Rijtijd te verminderen;
 • Afgelegde afstanden te verminderen;
 • Zo min mogelijk chauffeurs en voertuigen per route in te zetten;
 • Bezorg- en retouropdrachten combineren voor minder gereden km's en besparing op chauffeurskosten en brandstof;
 • Aflevertijden communiceren met jouw klanten via track-and-trace die kloppen!
We hebben de meest nauwkeurige voorspellende ETA's op de markt! Dit verbetert niet alleen jouw leveringsefficiëntie, maar, wat nog belangrijker is, je kan een 5-sterrenleveringservaring voor uw klanten creëren. Jouw klanten kunnen erop vertrouwen dat je keer op keer op tijd levert. Hoe doen we dit? Ons routeoptimalisatie-algoritme wordt mogelijk gemaakt door machine learning. We gebruiken elke maand honderduizenden leveringen om de nauwkeurigheid van ons algoritme voortdurend te verbeteren. De voorspelde ETA wordt naar jouw klanten gecommuniceerd met 60 min marge. Als de ETA bijv. 12.00u is dan zal de klant van jouw een bericht krijgen dat je tussen 11.30 - 12.30u bij hun aanwezig bent. Dit geeft je speling voor eventuele onverwachte vertragingen of als je de route toch iets sneller aflegt. 

Gaat het om één voertuig of juist meerdere voertuigen? Verschilt het transporttype of gaat het om meerdere adressen verdeeld over diverse soorten voertuigen op dezelfde dag? Het zijn allemaal variabelen die meegenomen worden in de route-optimalisatie software & app door RouteLogic. Hierdoor is de route-optimalisatie software geschikt voor zowel kleine als grote logistieke volumes. Je betaalt namelijk altijd naar gebruik.

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!