Ga naar inhoud

14 tips om chauffeurs te vinden voor je eigen bezorgdienst

Door: Evert-Jan van den Brandhof
Je wilt groeien en je eigen bezorgdienst uitbreiden. Maar hoe kom je aan chauffeurs? We geven je 14 tips!

Het werven van chauffeurs voor een bezorgdienst kan een uitdaging zijn, maar er zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen om de juiste kandidaten te vinden. Ten eerste is het belangrijk om een duidelijke vacaturetekst te schrijven die de verantwoordelijkheden en voordelen van de baan duidelijk omschrijft. Zorg er vervolgens voor dat je de vacature op relevante websites plaatst waar de doelgroep zoekt, zodat de juiste kandidaten de kans krijgen om te reageren.

Daarnaast kan je ook overwegen om samen te werken met werving- en selectiebureaus die gespecialiseerd zijn in het vinden van gekwalificeerde kandidaten voor logistieke en transportbanen. Zij kunnen je helpen bij het identificeren van de juiste kandidaten en het voeren van eerste gesprekken, zodat je tijd kunt besparen en zeker kunt zijn van een gekwalificeerde kandidaat.

Tot slot kunt je ook overwegen om jouw huidige medewerkers te vragen of zij mensen kennen die geschikt zijn voor de baan. Dit kan een effectieve manier zijn om gekwalificeerde kandidaten te werven, aangezien jouw medewerkers waarschijnlijk al bekend zijn met de werkomgeving en de eisen van de baan.

14 tips om chauffeurs te werven

 1. Zorg voor een aantrekkelijk salaris en goede arbeidsvoorwaarden om chauffeurs aan te trekken.

 2. Maak gebruik van sociale media en online advertenties om chauffeurs te werven.

 3. Breid je netwerk uit door samen te werken met andere bedrijven en organisaties in de transportsector.

 4. Organiseer open dagen en carrièremogelijkheden voor chauffeurs om hen de kans te geven om je bedrijf te leren kennen.

 5. Bied opleidingen en cursussen aan om chauffeurs te helpen hun vaardigheden te verbeteren en hun carrière te ontwikkelen.

 6. Werk samen met lokale scholen en opleidingsinstituten om jongeren te interesseren voor een carrière als chauffeur.

 7. Zorg voor een positief en aangenaam werkklimaat, met aandacht voor de behoeften en verwachtingen van chauffeurs.

 8. Maak gebruik van referenties van tevreden chauffeurs om nieuwe chauffeurs aan te trekken.

 9. Bied flexibele werktijden aan om aan de behoeften van chauffeurs te voldoen.

 10. Maak gebruik van personeelsuitwisselingen om chauffeurs te laten kennismaken met andere delen van het bedrijf en om hun interesse te wekken.

 11. Zorg voor een goede balans tussen werk en privé om ervoor te zorgen dat chauffeurs zich betrokken en gemotiveerd voelen.

 12. Bied incentives aan, zoals bonussen en extra verlofdagen, om chauffeurs te belonen voor hun harde werk en loyaliteit.

 13. Blijf investeren in de opleiding en ontwikkeling van chauffeurs om ervoor te zorgen dat ze up-to-date blijven met de laatste ontwikkelingen in de transportsector.

 14. Zorg voor een goede communicatie met chauffeurs om ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn van belangrijke ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!