Ga naar inhoud

Alternatief voor Bumbal

Ben je op zoek naar een geavanceerd, gebruiksvriendelijk alternatief voor Bumbal om je routeplanning en optimalisatie te verbeteren? Zoek niet verder! Onze oplossing biedt alles wat je nodig hebt om je bezorg- en serviceactiviteiten naar een hoger niveau te tillen. Lees hier alles over hét alternatief voor Bumbal.

Waarom kiezen voor een alternatief voor Bumbal?

1. Geavanceerde Routeplanning

Bumbal maakt geen gebruik van geavanceerde algoritmen om de meest optimale routes te creëren voor jouw bezorgingen en serviceafspraken. Dit betekent dat wanneer je voor een alternatief kiest, je minder reistijd, lagere brandstofkosten en meer tevreden klanten ervaart.

2. Real-time Tracking

Blijf altijd op de hoogte van de voortgang van je chauffeurs en bezorgingen met real-time tracking. Dit stelt je in staat om snel te reageren op onverwachte gebeurtenissen en je klanten proactief te informeren over de verwachte aankomsttijd. Het alternatief voor Bumbal biedt hier mogelijkheden voor.

3. Flexibele Planning

Om routes te plannen, heb je een hoge mate van flexibiliteit nodig, zodat je gemakkelijk kunt reageren op veranderende omstandigheden en last-minute wijzigingen in je planning. Hierdoor ben je altijd in staat om je activiteiten soepel te laten verlopen.

4. Integraties

Om nog makkelijker routes te plannen, integreer je het alternatief voor Bumbal eenvoudig met je bestaande systemen en tools, zoals CRM-software, orderbeheer, en meer. Dit zorgt voor een naadloze workflow en maximaliseert de efficiëntie van je bedrijfsprocessen.

5. Kostenbesparing

Door de optimalisatie van je routes, vermindering van reistijd en brandstofkosten, en verbetering van de algehele efficiëntie, kun je aanzienlijke kostenbesparingen realiseren met ons alternatief voor Bumbal.

Het plannen van efficiënte bezorgroutes en het creëren van de ultieme bezorgervaring wordt vergemakkelijkt door routeplanning software. Maar hoe kies je de juiste software die het beste past bij jouw bedrijf?

We vergelijken Bumbal en Alternatief voor Bumbal, RouteLogic op het gebied van kosten, het plannen van bezorgroutes, routes voor meerdere voertuigen en gebruikersgemak. Zo helpen we jou bij het maken van de beste keuze. 

Vergelijking met Bumbal

Feature Bumbal RouteLogic
Route met meerdere adressen Ondersteund Ondersteund
Rekening houden met capaciteit Ondersteund Ondersteund
Tijdvaklevering mogelijk Ondersteund Ondersteund
Meerdere chauffeurs/voertuigen Ondersteund Ondersteund
Chauffeurs-app Ondersteund Ondersteund
Gepersonaliseerde Track and trace Niet ondersteund Ondersteund
Laadpalen en laadtijd op route Niet ondersteund Ondersteund
Service tijd op locatie Niet ondersteund Ondersteund
Afleverberichten en foto's Niet ondersteund Ondersteund
Customer support Betaald Gratis
SMS / e-mail notificaties aan klanten Niet standaard Ondersteund
Elektrische voertuigen plannen Niet ondersteund Ondersteund
Gratis account mogelijk Niet ondersteund Ondersteund
Prijs per maand Vanaf € 62,50 Vanaf € 39,-
Opstartkosten Vanaf € 375,- Geen opstartkosten
Alternatief voor Bumbal

Op zoek naar een alternatief voor Bumbal?

Bumbal is een slimme transport software voor de logistieke sector. Hoewel het een prima pakket is kent Bumbal nog wel enkele uitdagingen:

  • Ondersteuning is beperkt inbegrepen. Boven de 2 uur per maand worden er extra kosten gerekend.
  • De track & trace e-mailtjes en smsjes en ook de track & trace pagina zelf zijn niet zelf aan te passen naar je eigen berichten en huisstijl
  • Het is niet mogelijk om elektrische voertuigen of bakfietsen te plannen
  • E-mail notificaties sturen zitten niet in het standaard abonnement, dit moet je extra aanschaffen
  • Er worden opstartkosten gerekend en integraties met jouw crm / webshop worden apart in rekening gebracht

Op zoek naar een alternatief voor de routeplanner van Bumbal, omdat de routeplanner niet optimaal aansluit bij jouw wensen? RouteLogic is de oplossing.

De voordelen van RouteLogic op een rijtje.

Plan gemakkelijk gemengde wagenparken
Of je nu alleen diesel voertuigen hebt of ook elektrisch rijdt, RouteLogic is er klaar voor. Eén planning voor je gehele wagenpark.
Handige Chauffeurs-app
(iOS, Android en webversie)

Je chauffeurs weet precies wat er gedaan moet worden. Met de app navigeren je chauffeurs eenvoudig naar de adressen, tekenen ze voor ontvangst en automatisch een SMS of e-mail gestuurd als een bestelling is afgeleverd. 

Stuur Track-and-trace
e-mails/SMS
Laat je klanten weten hoe laat je er bent, per SMS en e-mail. Met de nauwkeurige en dynamische venstertijden weet jouw klant altijd precies hoe laat je komt. Zodat jij meer 5-sterren beoordelingen krijgt.  
Live inzicht in voortgang routes
De live locatie zorgt ervoor dat jij op de hoogte bent hoe de route verloopt en zie je precies waar en hoever de chauffeur is. Zodat jij altijd op de hoogte bent.  
Klaar voor zero-emissiezones
Automatische herkenning van jouw adressen. Plan automatisch je routes in geschikte voertuigen rekening houdend met de zero emissiezones.
Koppel jouw webshop, CRM of andere applicatie

Jouw opdrachten automatisch in RouteLogic met de API-koppeling. Zodat jij geen handmatig werk meer hoeft te doen. Je kan opdrachten ook handmatig of via een Excel bestand toevoegen. 

Routes plannen

RouteLogic als alternatief voor Bumbal

RouteLogic is hét alternatief voor Bumbal wanneer jouw wensen niet overeenkomen met de functionaliteiten van Bumbal. De routeplanning software van RouteLogic heeft een enorm scala aan functionaliteiten en is erg eenvoudig in gebruikersgemak. Het werkt als volgt: je voert in één keer al je voertuigen in, importeert je opdrachten en RouteLogic berekent de meest efficiënte route voor al jouw ingevoerde voertuigen.

De chauffeurs rijden de meest efficiënte route aan de hand van de chauffeursapp. In deze app vinden de chauffeurs alle benodigde informatie. Denk aan de te rijden route en klantgegevens. Met de app stuur je je klanten een track en trace bericht via e-mail en/of sms. Op deze manier hou je je klanten op de hoogte wanneer hun pakket wordt bezorgd.

Koerier-app (routeplanner software voor koeriers)

Is RouteLogic geschikt voor mij?

Met bovenstaande functionaliteiten biedt de software van RouteLogic een oplossing voor vele uitdagingen bij bedrijven die streven naar de meest efficiënte route. Maar hoe bepaal je of deze software geschikt is voor jouw onderneming? Daar hebben wij aan gedacht. Je kunt RouteLogic nu 7 dagen lang gratis uitproberen en de mogelijkheden testen of een persoonlijke demo aanvragen.

Mocht je tijdens deze eerste 7 dagen vragen hebben, dan is dat geen probleem. Neem gerust contact op met één van onze logistieke experts. Wij staan klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden. Momenteel wordt RouteLogic gebruikt om meer dan 300.000 opdrachten per maand te plannen. 

Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!