Ga naar inhoud

Last mile delivery software

Het verzenden van een pakket en de bezorging is de laatste stap in het bestelproces. Doordat dit de laatste stap is in het proces wordt dit ook wel last mile delivery genoemd. Het bezorgen van pakketten kan een uitdaging op zich zijn. Wat is de snelste route? En passen alle pakketjes in de bezorgbus? Lees hier hoe je met last mile delivery software deze uitdagingen kunt oplossen. 

Laatste stap in het bestelproces

Zoals eerder aangegeven is last mile delivery de laatste stap in het bestelproces. Met last mile delivery software plan je bezorgroutes op de meest efficiënte manier. Met de last mile delivery software bespaar je niet alleen geld maar ook tijd. Doordat met de software het bestelproces geoptimaliseerd wordt ervaart de consument dit ook als zeer prettig. Zie het als een feilloze laatste schakel in de gehele distributiestroom.

Efficiënte bezorgroute maken

Efficiënt routes plannen met last mile delivery software

Vraag je je wel eens af of de routes die je rijdt niet veel efficiënter kunnen? Dan ben je niet de enige. Veel planners hebben moeite met het plannen van de meest efficiënte routes voor meerdere adressen en voertuigen. Last mile delivery software helpt je hierbij. Importeer de opdrachten en het aantal voertuigen wat je ter beschikking hebt en de software berekent de meest efficiënte route. De opdrachten worden verdeeld over het aantal voertuigen, de software houdt hierbij rekening met de capaciteit van de voertuigen.

Deze bedrijven gebruiken de last mile delivery software van RouteLogic

Routes plannen

Functionaliteiten last mile delivery software

Last mile delivery software kent veel mogelijkheden. Elke software heeft zo zijn eigen mogelijkheden. De één is uitgebreider dan de andere. Zo is het mogelijk om routes te maken met meerdere voertuigen, live inzicht krijgen in de routes en files te vermijden en rekening te houden met de verwachte weersomstandigheden. Tijdens de last mile delivery is het cruciaal om de consument op de hoogte te behouden van de status van de bestelling. Met een aantal software is het mogelijk om de consument per sms of of e-mail weten hoe laat je er bent. Met de nauwkeurige en dynamische venstertijden weet jouw klant altijd precies hoe laat je komt.

Zelf routes aanpassen

Last mile delivery software van RouteLogic

Op zoek naar last mile delivery software die alle bovenstaande functionaliteiten bevat? Dan is RouteLogic dé oplossing. Met de last mile delivery software van RouteLogic maak je de beste route voor meerdere opdrachten en voertuigen. De meest efficiënte bezorgroute wordt berekent door ons zelfontwikkelde en unieke algoritme. Het algoritme berekent niet alleen de meest efficiënte route maar ook de meest duurzame route, door heel Europa.

RouteLogic in het kort

Routes voor meerdere voertuigen
Met RouteLogic bereken je bezorgroutes voor meerdere voertuigen, chauffeurs en depots. Met één druk op de knop maak je perfecte routes. 
Uniek algoritme voor de duurzaamste route
Met ons zelfontwikkelde en unieke algoritme berekenen we voor jou niet alleen de meest efficiente route maar ook de duurzaamste. We berekenen routes door geheel Europa. Dus wil je de grens over, dan is dat met RouteLogic mogelijk.
Tijdvaklevering
Geef je klanten de keuze om de bestelling te laten leveren in een specifiek tijdvak. Wij houden in de routeberekening rekening met dit tijdvak en zorgen dat je binnen het afgesproken tijdvak op locatie bent.
Test of jouw bedrijf klaar is voor routeplanning
Rijd je routes met meerdere wagens en chauffeurs?
Rijd je routes vanuit meerdere depots?
Moet je lastig vervoerbare goederen verzenden? Denk aan grote goederen zoals banken of versproducten die verkoeld vervoerd moeten worden.
Is het belangrijk dat je goederen gekoeld vervoerd worden?
Zijn standaard vervoerders, zoals PostNL en DPD, te beperkt voor jouw bedrijf?
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!
Benieuwd naar de uitslag? Laat eerst je e-mailadres achter!